Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Těžká dopravní nehoda

Řidiči, respektujte povětrnostní podmínky a neriskujte! Netřebický kopec je za mokra obzvláště nebezpečný… 

           V pondělí 4. srpna 2008, krátce před půl třetí, došlo na silnici I/3 u obce Netřebice k dopravní nehodě mezi osobním vozidlem Suzuki Samurai, které řídil 23letý muž z Českých Budějovic a mezi nákladním vozidlem Mercedes. Řidič Suzuki jel ve směru Netřebice - Velešín. Za obcí Netřebice, při projíždění prudkého klesání, v zatáčce, nepřizpůsobil rychlost stavu a povaze mokré komunikaci a vlivem rychlosti dostal smyk. Vjel do protisměru, kde čelně narazil do protijedoucího nákladního vozidla Mercedes, jehož řidič (60) ve snaze zabránit střetu intenzivně brzdil a strhl řízení vpravo, mimo komunikaci, na odstavnou plochu, což však střetu nakonec stejně nezabránilo.  
Netřebický kopec-4.8.2008.jpg Netřebický kopec-4.8.2008.jpg
            Při nehodě došlo ke středně těžkému zranění spolujezdkyně (21) na předním sedadle a ke středně těžkému zranění spolujezdce (19) na zadním sedadle, oba ve vozidle Suzuki. Zraněná byla do nemocnice transportována Leteckou záchranou službou a zraněný muž byl převezen vozidlem RZP.
            Na vozidle Suzuki vznikla škoda ve výši asi 50.000 Kč. Také na nákladním vozidle Mercedes byla škoda vyčíslena na částku 50.000 Kč. Jiná škoda nevznikla. Alkohol u řidičů zjištěn nebyl.

 
            Za poslední měsíc je tato nehoda již třetí vážnou nehodou v zatáčkách v tzv. Netřebičáku. Zvláště pak při mokré vozovce se stává úsek zatáček směrem od obce Netřebice velice nebezpečným. Řidič je upozorněn několika značkami a je zde snížena povolená rychlost na 70km/hod, ale následuje rovinka a teprve poté se vjíždí do pravotočivé zatáčky, které se snadno řidič zalekne. Při mokré vozovce a při použití brzd se pak vozidlo dostává do smyku a stává se neovladatelným. Dávejte si tedy na tento úsek pozor a dojeďte do cíle své cesty raději pomaleji, ale v pořádku.   
Netřebický kopec II-4.8.2008.jpg
 
nprap. Bc. Michaela Pavlíčková (pcrckpis@mvcr.cz)

 

 

vytisknout  e-mailem