Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

"Test odolnosti 2012"

Na Kokořínsku se uskutečnil druhý ročník extremního závodu pořádkových jednotek 

     Dne 21. června 2012 se uskutečnil na Kokořínsku druhý ročník extremního vytrvalostního závodu určeného pro příslušníky pořádkové jednotky Policie ČR, Krajského ředitelství, Středočeského kraje. Akce se zúčastnilo osm družstev. Své zástupce vyslaly územní odbory Policie ČR Mělník, Mladá Boleslav a po dvou družstvech Kladno, Kolín a Příbram. Celá soutěž se konala pod záštitou ředitele krajského ředitelství Policie ČR, Středočeského kraje, plk. JUDr. Václava Kučery a starosty města Mělník MVDr. Ctirada Mikeše.
    Trať závodu vedla mezi Romanovem a Harasovem, byla situována do členitého terénu chráněné krajinné oblasti Kokořínsko a měřila necelých dvaadvacet kilometrů. Pětičlenná družstva celou trať absolvovala tzv. „ po svých“. Po cestě je čekalo jedenáct stanovišť, na kterých policisté plnili různé úkoly. Mimo jiné pod dohledem zkušených záchranářů museli prokázat své znalosti v oblasti první pomoci.
     Soutěž byla tentokrát, i vzhledem k teplému a dusnému počasí, velmi náročná. Všechna družstva však dosáhla bez větších potíží cíle, i když si někteří ze soutěžících skutečně sáhli na dno svých sil, ale nevzdali to, za což jim patří velké uznání. Na stupních vítězů stanuli policisté z Kladna, Kolína a Mělníka, a to v pořadí od třetího do prvního místa. Výsledky samotné však nebyly nejdůležitější, velmi podstatné bylo, že si policisté mohli v reálných podmínkách vyzkoušet úroveň svých fyzických sil a prověřit dovednosti, zejména v oblasti první pomoci a orientace v nepřehledném terénu. V tomto roce mělo klání i doprovodný program, kterého se zúčastnily tři střední školy z Mělnicka, a to SOŠ a SOU Neratovice, SZŠ Mělník a SPŠS Mělník. Studenti měli možnost seznámit se na Harasově s prací a výbavením Policie ČR a dále si mohli vyzkoušet úskalí jednotlivých soutěžních stanovišť.
    Velký dík pořadatelů a soutěžících patří Krajskému ředitelství Policie ČR, Středočeského kraje a starostovi města Mělník, MVDr. Ctiradu Mikešovi, za záštitu akce a finanční podporu. Dále pak patří dík dalším zúčastněným organizacím:
Rádio Jizera Mělník – p. Marek Holý
Asociace dobrovolných záchranářů Praha – p. Lukáš Tláskal DiS.
Lokalizační záchranná služba – p. Damian Kajaba
Zdeněk Moc – zajištění lanového centra
Hasičský záchranný sbor Mělník
Sbor dobrovolných hasičů Mělník–Vehlovice
    Poděkování míří i k majiteli areálu přírodního koupaliště Harasov a Správě CHKO Kokořínsko, bez jejichž pomoci by se uvedené klání nemohlo konat v tak zajímavém prostředí.
 
22. červen 2012
nprap. Václav Tichý

vytisknout  e-mailem