Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Test: lékárničky se osvědčily

Policisté na Blanensku doporučili, aby zejména pěší hlídky byly vybaveny speciálními lékárničkami na opasek. 

Blansko – Půl roku testovali policisté na Blanensku jako jediní v kraji speciální lékárničky určené na opasek uniformy. Zjistili, že takto nošené lékárničky mají své opodstatnění.
Z testu vyplynulo, že lékárničky jsou funkční a co se týče vybavení plně dostačující. Byly testovány i v silném dešti a dalším nepříznivém počasí a i v této oblasti obstály. Při nošení policistu nijak nezatěžují, ani nepřekáží. Hlídka je využila například v okamžiku, kdy v Blansku byla svědkem pádu dítěte z kola a zranění tak mohla na místě ošetřit.
Původně lékárničku testovali i kriminalisté ze Služby kriminální policie a vyšetřování, pro ně však toto vybavení nemá význam. Nepohybují se totiž v terénu pěšky, ve vozidlech mají k dispozici autolékárničky. Nyní je využívají policisté z obvodních oddělení v Blansku, Boskovicích, Letovicích, Černé Hoře a dopravního inspektorátu.
Výsledky testu včetně doporučení na nákup lékárniček má nyní k dispozici vedení Správy Jihomoravského kraje, aby rozhodlo, zda jimi vybaví i další policisty.
 

vytisknout  e-mailem