Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Teritoriem dvou zlodějů bylo Vsetínsko a Novojičínsko

VSETÍNSKO: Oba muže jsme obvinili z několika trestných činů. 

Čtyři odcizená auta, další tři vykradená, vloupání do garáže, dále do novostavby, do dvou prodejen potravin a dvou restaurací. Mimo to ještě distribuci pervitinu a porušování zákazu řízení. To vše má na svědomí pětatřicetiletý muž z Nového Jičína. Některé skutky spáchal společně se čtyřiadvacetiletým mužem z Rožnova p. R.
 
Oba muže zadrželi v neděli kolem poledne v jedné restauraci v obci Bartošovice na Novojičínsku policisté z obvodního oddělení ve Studénce. Dvojice mužů přijela do restaurace v kradeném vozidle zn. VW Sharan, které společně odcizili den předtím v obci Tichá. Dvojice pachatelů se v neděli zrovna vracela z našeho okresu a měla za sebou „šňůru“ vloupání. V noci ze soboty na neděli chtěli vniknout do prodejny potravin v Zašové, to se jim nepodařilo, tak jeli do obce Vidče, kde vykradli vozidlo Ford Tranzit a dále vnikli v Lešné na Valašskomeziříčsku do zaparkovaného Citroёnu Jumper, ze kterého vzali kufr se soustavou chemických kotev. Společným šetřením našich policistů s policisty z Novojičínska se podařilo zjistit, že má tato dvojice na svědomí daleko více trestné činnosti. Pánové se vloupali do prodejny potravin v Hostašovicích, kde vzali cigarety, pak do restaurace v Hodslavicích, odkud ukradli pouze prázdné pivní sudy a dále do restaurace v Zubří, ze které si odnesli televizor, ze zdi vytrhli automat na cigarety a vzali i několik lahví alkoholu. Počátkem října si dvojice zlodějů po násilném vniknutí do novostavby v Zubří z objektu odnesla motorovou pilu, sekery, kladiva a další nářadí. Dále mají na svědomí krádež vozidla Renault Kangoo v Zašové, vloupání do garáže v Mořkově, odkud ukradli mimo jiné i jízdní kolo. Renault se našel asi za tři dny po krádeži v lese poblíž Trojanovic. V autě chybělo autorádio a handsfree. Pánové dále ukradli v Kunčicích pod Ondřejníkem vozidlo Renault Megane, se kterým rovněž pár dnů jezdili a pak ho nechali, tak jako ostatní kradená auta, někde odstavené. Starší z mužů pak ještě ukradl v září v Podlesí Citroen Berlingo a dále se vloupal na Novojičínsku do vozu Jeep Cherokee, kde ukradl mimo jiné sekeru a zahradnické nůžky. Nutno dodat, že zloději si vybírali ke krádeži auta, která nebyla uzamknutá a měla klíče v zapalování. Majitelé tak svojí nezodpovědností zlodějům dávali příležitosti ke krádeži. Obvinění způsobili svým jednáním škodu, která přesahuje půl milionu korun.
 
Oba muže obvinil policejní komisař tento týden ze čtyř tr. činů: krádež, neoprávněné užívání cizí věci, porušování domovní svobody, poškození cizí věci. Staršího z mužů pak navíc z dalších dvou trestných činů: maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, protože řídil i přesto, že má zákaz řízení a z tr. činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, to za distribuci pervitinu ve Valašském Meziříčí. Oba jsou stíháni na svobodě a hrozí jim až pětiletý trest odnětí svobody.
 

24. října 2013, por. Mgr. Lenka Javorková

vytisknout  e-mailem