Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Terčem zlodějů auta

Co uvidí, to ukradnou 

Policisté Obvodního oddělení Rychnov nad Kněžnou šetří další případ vloupání do motorového vozidla. V noci ze středy na čtvrtek doposud neznámý pachatel rozbil přední okénko Škody Fabia. Vnitřek auta poté prohledal a odcizil vstupní vjezdovou kartu do jedné firmy v Rychnově nad Kněžnou. Majitelce krádeží a poškozením věci vznikla škoda 2.500 korun.

Tento případ patří do skupiny těch, v nichž zloději po použití násilí (nejčastěji rozbití skleněných výplní auta) hledají cokoliv, co by mohli "využít" ke své potřebě. Ukradnou tak, na co přijdou a majiteli způsobí škodu daleko větší poškozením vozidla než samotnou krádeží.
Často ale majitelé vozů zloděje sami přímo "vybízejí" ke krádeži. To když v automobilech na viditelných místech zanechají doklady, peněženky, mobilní telefony, notebooky, fotoaparáty či další cennosti a drahé předměty.
Pro zloděje ale není nedotknutelný ani zavazadlový prostor, proto by majitelé neměli počítat s tím, že pokud si drahé předměty uschovají tam, budou je mít v bezpečí. Nejúčinnější prevencí je mít své věci stále pod kontrolou a neponechávat je bez dozoru. 

  • Od začátku tohoto roku do konce května rychnovští policisté zaevidovali 14 případů krádeže vloupáním z osobních automobilů. Při těchto přečinech vznikla škoda za  téměř 230.000 korun
     
  • Za stejné období bylo na Rychnovsku odcizeno 16 vozidel v celkové hodnotě přesahující dva miliony korun. Šest z těchto odcizení se policistům podařilo objasnit. 

Čtěte: Rok zabezpečení vozidel

por. Mgr. Alena Kacálková
16. června 2011

 

 

vytisknout  e-mailem