Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Terčem zlodějů auta

RYCHNOVSKO - Co našli, to vzali. 

Hned na dva řidiče čekalo včera ráno nemilé překvapení. Když přišli k autům a chtěli odjet, zjistili, že se do nich v noci vloupal zloděj.

První případ zadokumentovali policisté v Rychnově nad Kněžnou. Oznamovatel zaparkoval auto zn. Hyundai Matrix v Uhřínově v pondělí večer před domem a v úterý ráno zjistil, že má rozbité zadní okno. Z vozu zmizela motorová pila zn. Husqarna. Škoda této krádeže je vyčíslena na 5.000 korun.

Druhý případ zaevidovali policisté Obvodního oddělení Rokytnice v Orlických horách. Muž měl zaparkované auto zn. Volkswagen Transporter ve dvoře jednoho penzionu ve Zdobnici. Ráno uviděl rozbité okno u předních levých dveří a zjistil, že z přihrádky pod volantem mu zmizela peněženka s doklady, platební kartou a finanční hotovostí. Škoda této krádeže je vyčíslena na 6.800 korun.

Policie ČR znovu upozorňuje - auto není trezor. Nenechávejte si v něm zbytečně bez dozoru žádné cennosti, doklady, peníze nebo drahé předměty. Vše se stává lákadlem a snadným terčem pro zloděje.

por. Mgr. Alena Kacálková
1. července 2015

vytisknout  e-mailem