Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Teprve osmnáctiletý mladík skončil v policejní cele

ZLÍNSKO: Krade jako straka.  

Včera před devátou hodinou večer vyslal operační důstojník policejní hlídku do nákupního centra ve Zlíně – Malenovicích, kde mělo dojít ke krádeži oblečení. Na místě na ně čekal pracovník bezpečnostní agentury společně s velmi mladým pachatelem krádeže, který je i přes svůj věk policistům dobře známý.

Prodavačka jedné z prodejen s oblečením si kolem osmé hodiny večer, kdy už byl obchod poloprázdný, všimla mladíka, který si do zkoušecí kabinky vzal tři kusy oblečení. Z kabinky však vyšel pouze s jedním tričkem. Prodavačka v kabince uviděla odtrhané bezpečnostní čipy a ihned informovala svou nadřízenou, která zavolala pracovníka bezpečnostní agentury. Ten teprve osmnáctiletého mladíka zadržel před vchodem do nákupního centra i s lupem v batohu. Chtěl ukrást oblečení za 1600 korun.

Policisté mladíka zajistili a umístili do policejní cely. I přes svůj nízký věk již byl v loňském roce jako mladistvý potrestán trestem obecně prospěšných prací za přečin poškození cizí věci. Nyní mu policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělil podezření z přečinu krádež s dvouletou trestní sazbou. Včera to totiž nebylo poprvé, co kradl. Během jednoho měsíce kradl celkem v pěti prodejnách, většinou v drogeriích a obchodech s potravinami. Téměř ve všech případech ho zadrželi krátce po krádeži pracovníci bezpečnostní agentury. Vždy se ke svým činům přiznal. Celkově způsobil v prodejnách škodu ve výši 5300 korun.

 

 

30. září 2016, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem