Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Teprve jednadvacetiletý mladík skončil ve vazbě

ZLÍNSKO: Vloupal se do pivnice. 

Ve vazební věznici skončil záhy po vloupání do pivnice v obci na Zlínsku teprve jednadvacetiletý místní mladík, který byl v posledních osmnácti měsících již třikrát soudně potrestaný za majetkovou trestnou činnost, naposledy před pouhým měsícem. Vzhledem k tomu, že se předchozí výchovné tresty minuly účinkem, rozhodla soudkyně okresního soudu o uložení vazby. Za trestný čin krádež hrozí nyní mladému muži trest odnětí svobody až na tři roky.

Mladý muž, který nikde nepracuje, se rozhodl opatřit si peníze. Napadlo ho vloupat se do hostince v obci, kde žije. Po deváté hodině dopoledne vypáčil malé okno od toalet, z místnosti s výčepem odcizil téměř pětadvacet tisíc korun a utekl.

Majitel přišel do restaurace pár desítek minut po vloupání a zjistil, že mu chybí v pokladně peníze. Zanedlouho si byl jistý pachatelem. Zavolal proto rodičům mladého muže a záhy také na policii.

Když přijeli policisté na místo, zadrželi pachatele, který se ke krádeži přiznal, a převezli ho do policejní cely, kde mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření ze spáchání trestného činu krádež. Po rozhodnutí soudkyně putoval z policejní cely rovnou do vazby.

30. září 2021, por. Bc. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem