Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Tentokrát sklidili policisté

KRAJ – Policisté odhalili největší pěstírnu marihuany v tomto roce. 

Včerejšího dne 10. 12. královéhradečtí kriminalisté obvinili čtyři osoby z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Jedná se o 31letého Čecha a tři muže ze Sýrie ve věku 33, 40 a 50 let.
Skupinu mužů sledovali několik měsíců policisté ÚOOZ. K realizaci přibrali kriminalisty krajského ředitelství Královéhradeckého kraje, kterým případ předali k dořešení. Ke spolupráci byli přizvaní také policisté z územních odborů Trutnov, Hradec Králové a Pardubice.
Při domovní prohlídce policisté objevili 1020 rostlin 80 cm vysokých, z kterých by mohlo být minimálně 30 kg sušiny v hodnotě asi 3 miliony korun. Skupina mužů měla v úmyslu sušinu vyvážet do západní Evropy a plánovali si nejen návrat vložených investic 1.250.000 korun, ale následně i velké zisky. Policie jim však úmysl překazila těsně před první sklizní. Jednalo se o dvě speciální odrůdy marihuany s vysokým obsahem THC. Podle kriminalistů bylo technické zařízení na vysoké úrovni. V letošním roce se jedná o největší objevenou pěstírnu v Královéhradeckém kraji.
Obvinění začali společně v létě 2014 budovat pěstírnu konopí v rodinném domě v Trutnově, který si k tomuto účelu pronajal obviněný Čech. Cizinec, který v ČR žije více než 10 let, figuroval hlavně jako tlumočník. Finanční prostředky na zařízení pěstírny sháněl jeden z cizinců od rodinných příslušníků po celém světě. Na chodu pěstírny se podíleli společně. Dva cizinci mají v České republice udělenu mezinárodní ochranu a pobírají sociální dávky.
Dnes soudce na tři obviněné cizince uvalil vazbu. Čech bude stíhán na svobodě. Všem obviněným v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody od osmi do dvanácti let.

 

por. Iva Kormošová
11.12.2014, 14:00
 

vytisknout  e-mailem