Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Tento týden třetí požár

CHOMUTOV - Poškodili datový kabel, Kradl ve firmě... 

Třetí požár tento týden
Do chatové oblasti v obci Poláky směřovali policisté a hasiči z Klášterce nad Ohří. Na pozemku jedné z chat došlo k požáru uskladněného dřeva, oheň pak přeskočil na pergolu a odtud se dostal na přilehlou chatu. Hlídka na místě zjistila, že majitel udil den předtím maso v udírně, která se nacházela hned vedle chaty. Odejel domů, ale v topeništi zanechal žhavé dřevo. Vyšetřovatel hasičů určil ohnisko požáru právě v místě udírny. Oheň uhasili hasiči, nikdo nebyl zraněn, způsobená škoda činí 200 tisíc korun.  
 
Poškodili datový kabel
Do domu na Kamenném Vrchu v Chomutově vnikl dva muži ve věku 24 a 26 let. Dostali se až do suterénu, kde odřízli datový kabel a z místa odešli. Opravit vedení bude poškozenou firmu stát nejméně 10 tisíc korun. Policisté zjistili, že starší z dvojice pachatelů stál za krádeže v nedávné době před soudem, odcházel odtud s podmínečným trestem. Na oba pachatele čeká obvinění z trestného činu poškození cizí věci.  
 
Kradl ve firmě
Přestupková komise Městského úřadu Kadaň bude řešit jednání 26letého muže z Pětipsů. Muž odcizil v dílně na Radonicku nářadí – úhlovou brusku a instalatérské kleště. Majitel vyčíslil škodu na 3600 korun. Jelikož se jedná o přestupek proti majetku, postoupí policisté skutek po došetření uvedené komisi.
 
Známé sebral telefon
Majitelka bytu v Klášterci nad Ohří si pozvala domů na návštěvu 33letého muže. Ten využil příležitost a v nestřeženém okamžiku sebral z mikrovlnky v kuchyni mobilní telefon. Jeho hodnotu žena stanovila na 3 tisíce korun. Na pachatele čeká obvinění z trestného činu krádeže. Policisté totiž zjistili, že obdobné činnosti se dopustil v nedávné době a za krádeže byl odsouzen Okresním soudem Chomutov v únoru 2009.
 
Z bytu zmizel nábytek
Škodu za 30 tisíc korun způsobila svým jednáním 50letá žena. Bydlela totiž v pronajatém bytě na sídlišti Kamenná v okresním městě. Když poškozená nebyla přítomná, z bytu zmizel nábytek a další osobní věci. Pachatelku může soud poslat za trestný čin zpronevěry až na dva roky do vězení.
 
Drahé nakupování
Před chomutovským marketem připravil neznámý pachatel poškozenou o kabelku. Využil okamžiku, kdy žena ukládala dítě do vozidla a z nákupního košíku jí sebral kabelku. Kromě mobilního telefonu přišla žena i o klíče a peníze. Celková škoda činí 2600 korun. Případnému pachateli hrozí obvinění z trestného činu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.
 
21. října 2011  
nprap. Marie Pivková

vytisknout  e-mailem