Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Téměř tunu a půl niklu někdo odcizil ze skladu slévárenských surovin

BEROUNSKO – Celým případem se zabývají kriminalisté a po pachateli pátrají. 

Berounští kriminalisté se v současné době zabývají krádeží téměř tuny a půl nikl katod, k níž došlo během prvního týdne v dubnu. Škoda přesahuje jeden milion korun.

Podle dosavadního šetření neznámý pachatel zatím nezjištěným způsobem vnikl v době od 1. do 7. dubna do uzamčeného skladu slévárenských surovin v Buzulucké ulici v Komárově, odkud odcizil celkem 1 400 kilogramů nikl katod. Konkrétně se jednalo o dva plechové sudy, přičemž v každém z nich jich bylo 200 kg a dále pak dva velkoobjemové vaky, každý s obsahem 500 kilogramů těchto niklových destiček.

Všechny tyto odcizené katody z 99% niklu jsou o velikosti 10 × 10 × 0,5 centimetru a škoda po vyčíslení byla odhadnuta na výši okolo 1 300 000 korun českých.

Ve věci kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže, za což pachateli v případě dopadení a odsouzení hrozí trest odnětím svobody na jeden rok až pět let.

V této souvislosti se obracíme na veřejnost s žádostí o pomoc při dopadení pachatele či pachatelů. Pokud jste si v době od 1. do 7. dubna všimli někoho podezřelého v areálu slévárenských surovin, jak odváží či nakládá sudy a látkové vaky s obsahem nikl katod, nebo máte jakékoliv informace, kontaktujte nás na tísňové lince 158.

Děkujeme předem za veškeré možné poznatky, které by nás dovedly k dopadení pachatele či pachatelů. 


por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
12. dubna 2022

Odkazy do noveho okna

Nikl katody

Nikl katody 

Detailní náhled

Nikl katody

Nikl katody 

Detailní náhled

Nikl katody

Nikl katody 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem