Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Téměř třináctileté skrývání skončilo

KRAJ - Cizinka byla v ČR bez dokladu a povolení. 

V pátek 16.12. byla do vrchlabské nemocnice přivolána policejní hlídka kvůli cizince, která byla v nemocnici ošetřena a neměla peníze na  zaplacení lékařského úkonu. Žena nebyla schopna předložit ani cestovní doklad natož povolení k pobytu. Jelikož její udávaná identita neprocházela v žádném informačním systému ani v evidencích, museli ji policisté k prověření totožnosti převézt na služebnu cizinecké policie. Žena při podání vysvětlení uvedla, že na ubytovně, kde přespává, má starý cestovní doklad. Společně pro něho dojeli a zjistili, že pas byl platný do roku 2008 a vízum, které bylo v něm vylepeno a na které přicestovala, bylo vydané pouze na 17 dní s platností do března 2004.
Cizinka téměř 13 let pobývala a pracovala na různých místech České republiky, posílala vydělané peníze do své vlasti příbuzným, které po celou dobu neviděla.

Policisté 54leté ženě z tzv. třetích států vydali rozhodnutí o správním vyhoštění, ve kterém ji stanovili zákaz vstupu  na území členských států Evropské Unie na dobu tří let.

por. Iva Kormošová
19.12.2016, 10.30

vytisknout  e-mailem