Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Téměř stovka policistů v akci

Rozsáhlá policejní akce se odehrála v teritoriu Praha – jih  

     Téměř stovka policistů byla ve čtvrtek 18. února nasazena do rozsáhlé policejní akce na Jílovsku a Hradištsku v teritoriu Praha venkov- JIH zaměřené zejména na kontrolu chatových oblastí. Policisté se soustředili zejména na pohřešované osoby a osoby v pátrání. Akce vypukla v časných ranních hodinách. Každý policista dostal mapu s úsekem, který má zkontrolovat a navíc ještě fotografii muže, který je důvodně podezřelý z násilné trestné činnosti a byl zde naposledy viděn.
      Díky sněhu měli policisté ulehčenou práci, neboť v něm viděli stopy. Pokud se u chaty vyskytli, policisté prohlédli, zda nejsou porušené zámky, rozbité okenice či okna nebo jiné vstupní prostory. Jestliže se  v objektu nacházela osoba, vyžádali si od ní doklady a provedli kontrolu, zda se nejedná o osobu v pátrání. Takto zkontrolovali téměř 10 000 rekreačních objektů.  V oplocení či dveřích majitelům zanechali letáčky s návodem, jak mají správně zabezpečit svou chatu, aby co nejvíce ztížili práci zlodějům. Při kontrolách jim pomáhali i policejní psi.
     Kolem osmé hodiny předvedli na služebnu v Jílovém u Prahy muže v pátrání. Po provedení všech nezbytných úkonů muže propustili. V chatové oblasti Petrov kriminalisté zadrželi osmadvacetiletého muže, který se vyhýbal výkonu trestu odnětí svobody. Hlídka ho po provedení potřebných náležitostí do vězení odvezla.
     Policisté se na kontroly chatových oblastí  v daném teritoriu zaměřili hlavně proto, že jen za poslední tři měsíce se pachatelé vloupali do více než čtyřiceti chat a mohou se zde zdržovat osoby v pátrání.  
     Dopravní hlídky kontrolovaly řidiče, zda neporušují dopravní předpisy. Hned ráno naměřili jednomu z nich 1,6 promile alkoholu. Druhý nadýchal pod jedno promile. Řidiči jezdili bez rozsvícených světel nebo nepřipoutaní, čímž se dopustili přestupku. Výjimkou nebylo ani řízení bez dokladů, které si hříšníci zapomněli doma.
     Podobné  rozsáhlé policejní akce budou probíhat i  v následujícím období.

vytisknout  e-mailem