Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Téměř „s trojkou v kůži“ řídil a poté naboural do auta

RAKOVNICKO – Z místa nehody ujel, ale po chvíli byl donucen k zastavení policisty. 

Dopravní policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, ze kterého je podezřelý 50letý muž, jenž řídil pod vlivem alkoholu, a navíc narazil vozidlem do jiného.

Dosavadním šetřením policisté zjistili, že padesátiletý řidič 7. února, před půl třetí odpoledne, řídil vozidlo Toyota ulicí Kuštova v Rakovníku, kde při couvání narazil přední částí jeho vozidla do zaparkovaného automobilu Škoda Roomster. Místo toho, aby kontaktoval policii, z místa nehody ujel. A důvod byl jasný. Smůlu ale měl v tom, že celou událost viděl svědek, který vše nahlásil. 

Do necelé půl hodiny policisté z oddělení hlídkové služby řidiče dostihli a zastavili ke kontrole v ulici U Křížku. Následně poté ho vyzvali k dechové zkoušce na přítomnost alkoholu v dechu, kdy přístroj naměřil hodnotu téměř 2,90 promile. Muž k výsledku uvedl, že ve večerních hodinách 6. února vypil jeden litr vína.

Za trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky hrozí padesátiletému muži v případě odsouzení až tříletý pobyt za mřížemi.


por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
9. února 2022

vytisknout  e-mailem