Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Telefony „za korunu“ zpeněžovali v zastavárnách

LOUNSKO - Podvody s mobily jim moc nevyšly; Z vloupání si odnesl elektroniku. 

Ze spáchání trestného činu podvodu obvinil vyšetřovatel 33letého muže a 25letou ženu. Podle zjištění policistů měli dotyční, kteří v té době spolu žili, podvodným jednáním připravit jednoho z mobilních operátorů o více než 23 tisíc korun.

Ženu totiž v minulém roce napadlo, jak snadno přijít k penězům. Za tímto účelem uzavřela se společností smlouvu, jejímž předmětem bylo mimo jiné sjednání určitého tarifu a současně i nákup nového mobilního telefonu v hodnotě více než 5.000 korun za symbolickou jednu korunu. Když mobil obdržela, zaplatila pouze zálohu na poskytované služby a dále už žádné peníze dle smlouvy nehradila. Získaný telefon prodala do zastavárny za necelé čtyři tisíce. Zřejmě jí to přišlo jako dobrý nápad, neboť o uvedeném jednání řekla svému tehdejšímu druhovi. Měli se spolu dohodnout, že on tímto způsobem získá další telefony za zvýhodněné ceny, které následně prodají, a peníze za ně použijí na chod společné domácnosti. Její druh tedy poté takto pořídil ještě několik telefonů, přičemž zaplatil vždy jen zálohu a další závazky z uzavřených smluv už nehradil. Mobily měl pokaždé prodat do zastaváren za částku tři tisíce korun.

Nakonec se na podvod přišlo a oba bývalí partneři teď čelí trestnímu stíhání. K protiprávnímu jednání se doznali a jejich vyšetřování probíhá na svobodě. U soudu jim v krajním případě hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

Z vloupání si odnesl elektroniku

Minulý týden přijali lounští policisté oznámení o vloupání do bytu v Lounech. Neznámý pachatel vnikl s použitím násilí do bytu v bytovém domě a odcizil odtud mimo jiné hifi soupravu a rádio. Celkově tak způsobil škodu odhadnutou na více než 8 tisíc korun. Policisté případ prověřují pro podezření ze spáchání trestných činů porušování domovní svobody a krádež.

por. Mgr. Miroslava Glogovská

tisková mluvčí

Louny 15. listopadu 2021

vytisknout  e-mailem