Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Technoparty v plném proudu

ZLÍNSKO: Dva muži řídili pod vlivem drog.  

Na technoparty, která se koná u obce Lhota, dorazilo prozatím asi dvě stě vyznavačů techno hudby. Pořadatelé očekávají, že v průběhu pátku dorazí další stovky návštěvníků. V souvislosti s technoparty naši policisté pro tuto chvíli řešili pouze několik přestupků v dopravě.
Šestačtyřicetiletému zahraničnímu účastníkovi technoparty udělili policisté kauci ve výši pěti tisíc korun. Řídil totiž své vozidlo pod vlivem drogy, což prokázal test, který měl muž pozitivní na marihuanu. Cizinec měl ale u sebe pouze sedmdesát euro, tak požádal svou přítelkyni, aby mu zbývající část peněz dovezla. Což také učinila, jinak bychom muži zabavili jeho vozidlo. Pokud se dostaví ke správnímu řízení, hrozí mu pokuta od pěti do dvaceti tisíc korun.
Dalším přistiženým motoristou pod vlivem drog byl dvaadvacetiletý muž z Olomouce. Drogový test mu ukázal v těle zbytky po amfetaminu. Samozřejmě mu policisté zadrželi řidičský průkaz a zakázali další řízení. Také mu hrozí pokuta od pěti do dvaceti tisíc korun. Další dvě pokuty jsme udělili za nevyhovující technický stav vozidla.
I policisté z cizinecké policie měli práci. Třem zahraničním účastníkům udělili pokutu za to, že se neprokázali platným cestovním dokladem.
 
29. července 2011, por. Mgr. Josef Havela

vytisknout  e-mailem