Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Technický stav vozidel a dopravní nehodovost

Na Policejním prezidiu ČR se uskutečnila dne 10.října společná tisková konference Ředitelství služby dopravní policie a zástupců firem na téma Dopravní nehodovost a technický stav vozidel. 

Cílem konference bylo poukázat na nebezpečnost používání náhradních dílů, které nesplňují dané požadavky, dále pak na skutečnost, že i nevhodné osvětlení může být příčinou dopravní nehody a kolizních situací v dopravě. Přítomní novináři byli seznámeni nejen se statistikami nehodovosti za posledních devět měsíců, ale zejména bylo poukázáno na  souvislost mezi dobrým technickým stavem vozidel a bezpečnosti silničního provozu.
 
Konference se zúčastnil plk. Ing. Tomáš Lerch, ředitel Ředitelství služby dopravní policie Policejního prezidia ČR, předseda profesní komory STK Jiří Rejmon, ředitel Alcar Bohemia  Libor Rajdl. Dalšími hosty byli ředitel ContiTrade Serveces a obchodní ředitel Roman Sabol tytéž firmy.
 
Ředitel ŘSDP plk. Ing. Tomáš Lerch zdůraznil zejména nutnost správného osvětlení vozidel v návaznosti na bezpečnost chodců a to právě v tomto období. Snížená viditelnost, mlhy, vlhká vozidla v kombinaci s nedostatečně osvětleným chodcem a vozidlem může mít fatální následky.
 
Veškeré prezentace z této tiskové konference naleznete pod touto zprávou.
 
por. Mgr. Markéta Johnová
tisková mluvčí
Policejní prezidium ČR
10. října  2013

vytisknout  e-mailem