Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Taxi skončilo ve Vltavě

PRAHA VENKOV-JIH – K havárii vozidla taxislužby vyjížděli v úterý krátce před půl devátou večer dopravní policisté 

Pětatřicetiletý taxikář s automobilem značky Mercedes Benz E 200 v obci Davle projížděl po místní komunikaci v ulici Nábřeží podél říčního toku Vltavy. S vozem sjel nečekaně na účelovou komunikaci a než stačil zabrzdit, vjel z náplavky přímo do řeky. Naštěstí se mu podařilo z potápějícího se mercedesu dostat ven a doplavat na břeh. V době havárie se ve vozidle jiné osoby nenacházely.  
 
Na místě musely zasahovat čtyři jednotky hasičského záchranného sboru a do akce se zapojili i specialisté - potápěči. Po dvou hodinách záchranných prací se zasahujícím hasičům podařilo, za pomoci lana a navijáku, po střechu ponořený automobil vyprostit z Vltavy.
 
Dopravní policisté nyní prověřují všechny okolnosti této havárie. Jednou ze stanovených a prověřovaných verzí, co bylo bezprostřední příčinou nehody, je i nepřiměřená rychlost. Ke zranění řidiče nedošlo, přesto byl z preventivních důvodů převezen rychlou zdravotnickou službou k lékařskému vyšetření do pražské nemocnice. Škoda na potopeném vozidle byla předběžně odhadnuta na půl miliónu korun.
 
nprap. Zdeněk Chalupa
tiskový mluvčí
P ČR Praha venkov-JIH
23. dubna 2014
Odkazy do noveho okna

Taxi Davle

Taxi Davle 

Detailní náhled

Taxi Davle 1

Taxi Davle 1 

Detailní náhled

Taxi Davle 2

Taxi Davle 2 

Detailní náhled

Taxi Davle 3

Taxi Davle 3 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem