Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Tankoval a neplatil

LITOMĚŘICKO – Navíc řídil přes zákaz… 

Obvinění pro trestné činy krádeže a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání si v těchto dnech převzal pětatřicetiletý muž z Litoměřic, který měl minimálně ve dvou případech natankovat do vozidla pohonné hmoty a odjet z čerpací stanice bez placení. Navíc se ukázalo, že měl řídit vozidlo, ačkoliv má uložen trest zákazu činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel. Výše uvedeného jednání se dopustil i přesto, že byl v posledních třech letech pravomocně odsouzen a potrestán. Nyní je trestně stíhán na svobodě a podle trestního zákoníku mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

Nález munice

Oznámení o nálezu munice přijali policisté tento týden na lince 158 z Terezínska. Oznamovatel munici objevil v lesním porostu za obcí. Na místo byli přivoláni pyrotechnici ústecké policie, kteří nalezenou protitankovou minu převzali a odvezli k likvidaci. V souvislosti s nálezem nedošlo ke zranění osob či škodám na majetku.

Pro nálezy potencionálně nebezpečných předmětů platí vždy stejná základní pravidla - předmětů se vůbec nedotýkat, ihned přivolat policii a podle možností zajistit, aby se k nim nepřiblížil ani nikdo jiný. Při nedodržení uvedených pravidel by mohlo dojít k ohrožení života či zdraví osob.

Vzal navigaci i balíček žvýkaček

Policisté pátrají po neznámém pachateli, který v Budyni nad Ohří vykradl osobní vozidlo. Pravděpodobně v nočních hodinách rozbil skleněnou výplň okna, vnikl do zaparkovaného auta a odcizil z něj navigaci a balíček žvýkaček. Celková škoda přesahuje 2500 korun. Případ prověřujeme jako trestný čin krádeže, za který trestní zákoník stanoví až dvouletý trest odnětí svobody.

Litoměřice, 7. 2. 2019, nprap. Pavla Kofrová

tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje

oddělení tisku a prevence Litoměřice

tel.: +420 974 436 207

email: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz

vytisknout  e-mailem