Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Taktické cvičení u obce Suchá Loz

ZLÍNSKÝ KRAJ: Policisté si vyzkoušeli čtyři modelové situace. 

Taktické cvičení AMOK 2022 se uskutečnilo včera 20. října v prázdném objektu u obce Suchá Loz. Bylo zaměřené na problematiku případného útoku ze strany ozbrojených pachatelů s velkým počtem zraněných či usmrcených osob.

Cílem každého cvičení je vždy procvičit jak vzájemnou spolupráci, tak i koordinaci činností a postupů, dále flexibilitu, rychlost a taktiku celého zásahu. Cvičení se zúčastnilo několik desítek policistů z různých útvarů, od operačního střediska, přes pohotovostní a eskortní oddělení, policisty prvosledových hlídek, psovody,  vyjednavače, policejní instruktory, Zásahovou jednotku z Brna, leteckou službu, dokumentační skupinu, až po studenty Střední policejní školy Holešov a další účastníky.

Aby mělo cvičení co nejvíce reálnou podobu, nikdo ze zasahujících policistů nebyl předem informován o konkrétních situacích, které v objektu nastanou. Celkem si vyzkoušeli čtyři modelové situace se zaměřením na komunikaci mezi zakročujícími jednotkami, eliminaci útočníka, krizové vyjednávání a poskytování první pomoci.

Během cvičení se kladl velký důraz na zaznamenávání průběhu zásahů pro účely následného vyhodnocení. Vše se dělo pod dohledem zkušených hodnotitelů. Vyhodnocováním se budou zabývat ještě v následujících dnech.

21. října 2022, por. Bc. Milena Šabatová

Odkazy do noveho okna

AMOK 2022

AMOK 2022 

Detailní náhled

AMOK 2022

AMOK 2022 

Detailní náhled

AMOK 2022

AMOK 2022 

Detailní náhled

AMOK 2022

AMOK 2022 

Detailní náhled

AMOK 2022

AMOK 2022 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem