Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

I kamery v autech lákají zloděje

ZNOJEMSKO: Pamatujte, že auto není trezor. 

     Na majitelku osobního vozu čekalo na začátku pracovního týdne nepříjemné překvapení. V neděli večer zaparkovala auto na ulici 28. října ve Znojmě a opět se k němu vrátila další den ráno. To však zjistila, že jí někdo rozbil okno ve dveřích spolujezdce. Vzniklým otvorem pak měl přístup ke kameře, kterou nechala připevněnou na čelním skle. Odcizením palubní kamery i s držákem jí vznikla škoda asi dva a půl tisíce korun a poškozením vozu pak další tři tisíce.
     K obdobnému případu došlo i v noci z pátku na sobotu v Riegrově ulici ve Znojmě. Tam si zatím neznámý pachatel též vyhlédl osobní auto s připevněnou kamerou na čelním skle. Vše pak probíhalo podle stejného scénáře. Troufalý zloděj rozbil sklo pravých předních dveří a tím měl zajištěn přístup dovnitř. Kromě kamery s držákem si vzal i přívodní kabel. I zde je celková způsobená škoda zhruba pět a půl tisíce korun.
     Oběma případům šlo snadno předejít. Stačilo před odchodem kameru z čelního skla odstranit a nezanechávat ji na viditelném místě uvnitř. V souvislosti s těmito případy připomínáme, že auto není trezor. Viditelně odložené věci v kabině vozu lákají drzé nenechavce. Buďte obezřetní a nedávejte zlodějům šanci.

por. Mgr. Lenka Drahokoupilová, 19. března 2019

vytisknout  e-mailem