Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Tak snadno se to nepozná

Kampaň proti zanedbávání, zneužívání a týrání dětí. 

Policejní prezident plk. Mgr. Tomáš Tuhý převzal záštitu nad výše jmenovanou kampaní, která je určena na pomoc zanedbávaným, zneužívaným a týraným dětem.
 
Kampaň „Tak snadno se to nepozná“ připravily SOS dětské vesničky a jejím hlavním cílem je upozornit na to, že týraných, zneužívaných či jinak zanedbávaných dětí je v České republice daleko více, než si dovedeme představit. Tato problematika souvisí s tajením případů a problémů v rodinách, strachem okolí upozornit na to, že se u sousedů děje něco nekalého. Často jsou samotnými pachateli rodinní příslušníci a rodina má tendence spíše problém skrývat, než ho řešit. Přičemž včasný zásah může dítěti zkvalitnit či dokonce změnit celý jeho život.
 
„Aktivity směrem k tomuto druhu skryté a především těžko odhalitelné trestné činnosti nemůžeme brát na lehkou váhu a záchrana každého dětského života je pro nás samozřejmě důležitá. Je mi ctí, že jsem nad touto kampaní mohl převzít záštitu,“ uvedl policejní prezident plk. Mgr. Tomáš Tuhý.
 
Policie České republiky se do projektu připojuje zejména z toho důvodu, že vlivem svých preventivních aktivit ve školách a školských zařízení může s dětmi hovořit a seznamovat je s tím, že ubližování, ponižování, fyzické i psychické napadání není normální, a že o těchto problémech nemají děti mlčet.
 
 
25. září 2014, plk. Ing. Jana Macalíková, tisková mluvčí Policejního prezidia ČR 
Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem