Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Tajná schránka peníze neochránila

JIČÍNSKO - Okradená důchodkyně přišla o několik tisíc korun  

V poslední době zaznamenali policisté na Jičínsku několik případů okradených seniorů. K poslednímu z nich došlo v pátek 10. srpna ráno v Chlumu u Hořic.
Sedmaosmdesátiletou seniorku, která krátce po osmé hodině ranní odpočívala venku před domem na lavičce, oslovila asi padesátiletá žena snědé pleti, že prodává zdravotní deky. Důchodkyně ji odmítla s tím,  že si již podobnou deku pořídila, a aby  žena uvěřila, odvedla ji do obývacího pokoje, kde  měla deku složenou. Vetřelkyně okamžitě využila situace a seniorce vysvětlila, že v takovém případě jí může poskytnout na koupi dalších dek slevu a navíc přidá jako bonus ložní povlečení. Nakonec se nechala důchodkyně přemluvit. Odešla do kuchyně pro 1.500 korun a ženu nechala v pokoji samotnou.
Po chvíli se vrátila a obě pak vyšly ven. Důchodkyně zůstala na dvoře, žena odešla do vozu pro deky a vrátila se i s řidičem, kterému byla údajně dlouhá chvíle. Žena poté ochotně odnesla deky i povlečení do obývacího pokoje a řidič  zůstal s penzistkou na dvoře. Jakmile žena vyšla z domu, oba se  rozloučili a odjeli. Až po jejich odchodu seniorka zjistila, že jí chybí několikatisícová hotovost, kterou měla uloženou v pokoji v tajné schránce.
 
K popisu ženy seniorka uvedla, že byla ve věku kolem 50 let, asi 165 cm vysoká, silnější postavy, měla tmavší pleť a černé vlasy vyčesané do drdolu. Na sobě měla hnědé triko s krátkým rukávem a bílé kalhoty.
 
Muž byl ve věku mezi 50 až 60 lety, asi 180 cm vysoký, měl mohutnou postavu s větším břichem a černé na krátko střižené vlasy. Oblečen byl do růžového trika s modrými nášivkami a tmavých kalhot.
 
Policisté tímto žádají občany, kteří by k uvedenému případu nebo k ženě a jejímu společníkovi mohli podat jakoukoliv informaci, aby tak učinili na lince tísňového volání 158 nebo na telefonním čísle 974 533 101.

nprap. Hana Klečalová
13. srpna 2012 v 14:16

vytisknout  e-mailem