Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Tachovský toxi tým odhalil distributory pervitinu

Tachovsko – V rámci dvou policejních akcí zadrželi policisté několik osob, které měly na svědomí distribuci omamných a psychotropních látek. 

Tachovský toxi tým ve spolupráci s ostatními policisty provedl v uplynulých týdnech dva zásahy proti osobám, které podezíral z drogové trestné činnosti. Na základě provedeného šetření, zjištěných skutečností a zajištěných důkazů tak mohl policejní komisař sdělit obvinění ze spáchání trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy celkem čtyřem osobám.

Prvním zadrženým je 32letý muž, který v období od září roku 2021 do měsíce srpna letošního roku nakupoval pervitin, který pak dále poskytoval a prodával pěti ustanoveným osobám. Při zadržení ve svém vozidle přechovával uzavíratelný plastový sáček s marihuanou o celkové hmotnosti 1,7 gramů včetně obalu. Muž se uvedené činnosti dopouštěl i přes to, že byl již za drogovou trestnou činnost v minulosti odsouzen. Dále policisté zjistili, že řídil motorové vozidlo, ačkoliv měl okresním soudem vysloven trest zákaz řízení všech motorových vozidel. Policejní komisař ho obvinil ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a také z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Další úkony trestního řízení budou policisté s dotyčným provádět ve věznici, kam byl převezen k výkonu trestu, který mu byl uložen za jinou trestnou činnost.

Druhý muž obchodoval s pervitinem minimálně od června letošního roku až do doby svého zadržení. Drogu distribuoval sedmnácti zjištěným osobám, kterým poskytl více než 120 gramů pervitinu. I u něj policisté při zadržení nalezli drogu, konkrétně igelitový sáček s pervitinem. Při domovní prohlídce pak kriminalisté nalezli igelitový sáček s marihuanou o celkové hmotnosti 0,6 gramů včetně obalu. I tento 35letý muž byl obviněn, a to z přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Policejní komisař podal návrh na vzetí obviněného do vazby, který soud akceptoval.

 V dalším případě zadrželi minulé úterý policisté 32letého muže v místě jeho trvalého bydliště. Dotyčný v období nejméně od ledna letošního roku až do doby svého zadržení, prodával či jinak poskytoval pervitin minimálně 28 osobám. Při akci u něj kriminalisté nalezli a zajistili plastovou uzavíratelnou přepravku s obsahem bílé krystalické látky o celkové hmotnosti 1,3 gramu včetně obalu a suchý rostlinný materiál o váze 4,8 gramů včetně obalu. Při následné domovní prohlídce zajistili policisté digitální váhu a 92 gramů suchého rostlinného materiálu vykazujícího dle provedené orientační detekce přítomnost marihuany.

Další 39 letý muž byl zadržen o den dříve, tedy 17. října letošního roku, při řízení osobního vozidla. I on obchodoval s pervitinem, který nejméně od ledna tohoto roku až do doby svého zadržení poskytl nebo prodal minimálně devíti osobám. Jednalo se nejméně o 50 gramů drogy. Tu u sebe měl i při zadržení, kdy u něj policisté nalezli plastový sáček s obsahem bílé krystalické látky o celkové hmotnosti 3,1 gramu včetně obalu. Ta při provedeném testu vykazovala přítomnost metamfetaminu. 39

Oba tito muži jsou trestně stíháni na svobodě.

prap. Bc. Iva Vršecká
31. října 2022

vytisknout  e-mailem