Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Táboření s policii

Ostrava - dvě srpnová dopoledne na Landeku 

Již podruhé v srpnovém měsíci jsme navštívili tematický zaměřený tábor „Epidemie X“. V rámci tohoto setkání jsme kolektivně s instruktory připravili rozmanitý program, který byl rozdělený do dvou části.

Ihned po příjezdu do tábora jsme společně s dětmi vyšetřovali velmi závažný případ „kontaminace vody v řece“. Dva neznámí pachatelé měli úmyslně vylévat nezjištěnou tekutinu do řeky a byla důvodná obava, že tímto jednáním vodu kontaminovali. Děti zahájily společně s policisty vyšetřování. Zavedly nás na místo činu, kde probíhalo ohledání, odebrání vzorku vody. Velmi aktivně a detailně popsaly pachatele, které se nakonec se podařilo zadržet.

Během čekání na výsledky vzorků vody z laboratoře jsme dětem připomněli bezpečné chování doma i mimo domov, nebezpečí jezu, důležitost nošení reflexních prvků a další rady, jak si užít letní prázdniny bez starostí a nehod. Reakce byly úžasné a bylo vidět obrovské zapojení do diskuze. Rovněž jsme nezapomněli na ukázku služebního vozidla, policejní výstroje (balistická vesta, ochranná přilba).

V druhé částí se účastnily soutěže, u niž zažily spoustu legrace. Úkolem bylo poskládat puzzle s námětem „Policejních pohádek“ a toto v co nejkratším čase. Ovšem aby puzzle složily, musely si pro každý dílek zaběhnout na určené stanoviště a celé zkompletovat. Tímto se vystřídali všichni účastníci. Na konci byly všechny týmy odměněny dárky v podobě omalovánek, pexes, reflexních prvků aj. Po třech hodinách jsme se rozloučili s příslibem dalšího setkání a děti nám na rozloučenou zazpívaly několik písniček. Obě dopoledne byla krásným zpestřením prázdninových dnů pro všechny zúčastněné.

V průběhu prázdnin se policisté věnují dětem také v příměstkých táborech http://www.policie.cz/clanek/policejni-pohadky-114723.aspx

           

por. Bc Martina Jablońská
Krajské ředitelství Moravskoslezského kraje
oddělení prevence
12. srpna 2020

vytisknout  e-mailem