Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Kriminalistický ústav

Policie České republiky – Kriminalistický ústav

Sympozium forenzních věd

Zástupci Kriminalistického ústavu Praha Policie ČR (KÚP) se zúčastnili mezinárodní konference forenzních věd v Austrálii.  

Ve dnech 31.8.-4.9. 2014 se v Adealide konalo 22. mezinárodní sympozium forenzních věd Australské a novozélandské společnosti pro forenzní vědy, které se svým rozsahem a odborným zaměřením řadí mezi nejdůležitější světové konference v této oblasti. Letos se jí zúčastnilo cca 800 odborníků z 31 světových zemí. Českou republiku zde reprezentovali ředitel Kriminalistického ústavu Praha plk. Ing. Pavel Kolář, CSc. a vedoucí metodicko-organizačního oddělení plk. Mgr. Radka Šimková.
 
 logo zkrácené.jpg 
 
 
 
Zástupci KÚP zde informovali o přípravách 7. ročníku mezinárodní konference Evropské akademie forenzních věd, kterou bude z pověření Evropské sítě forenzních institucí pořádat KÚP v roce 2015 v Praze. Tato konference bude doposud největší a nejvýznamnější akcí pořádanou v České republice na poli kriminalistiky.    
 
Ředitel Kolář měl rovněž samostatnou prezentaci, ve které hovořil o výsledcích několikaletého výzkumu v oblasti zkoumání povýstřelových zplodin, který byl realizován v KÚP. „Byl jsem velice překvapen objemem výzkumu, který v Austrálii provádí policie ve spolupráci s univerzitami a forenzními laboratořemi. Studenti vysokých škol zde prezentovali řadu nových poznatků vzešlých právě z této spolupráce,“ říká ředitel Kolář a dodává, že zapojení studentů je výhodné, neboť v důsledku vytíženosti forenzních laboratoří běžnou pracovní činností se jejich odborníci nemohou výzkumu často plně věnovat.
 
V rámci konference proběhlo jednání organizačního výboru mezinárodního kriminalistického sympozia Interpolu (IFSMS), jehož členem je také plk. Kolář.
 
 
kpt. Mgr. Petra Srnková
Kriminalistický ústav Praha Policie ČR
8. 9. 2014
Odkazy do noveho okna

sympozium 01

sympozium 01 

Detailní náhled

sympozium 02

sympozium 02 

Detailní náhled

sympozium 03

sympozium 03 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem