Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Svých pět dětí neposílali do školy

"Usnul za volantem", "Mladiství byli pod vlivem alkoholu - dechová zkouška u jednoho ukázala hladinu 2,80 promile" a další zprávy z Bruntálska  

 
Mladiství pili - dechová zkouška u jednoho ukázala hladinu 2,80 promile
V Krnově dne 27.10.2009 policisté z místního obvodního oddělení spolu s bruntálským psovodem při hlídkové činnosti za obchodním domem na ulici Revoluční si všimli skupinky mladých lidí. Při prokázání totožnosti policisté zjistili, že pět je mladistvých (ve věku od 16 do 17 let). U jedné z nich bylo vidět, že vrávorá a z dechu byl cítit alkohol. Provedené dechové zkoušky vykázaly hodnoty od 0,16 až po 2,80 promile.  Při zjišťování kdo jim alkohol koupil, uváděli mladí lidé různé varianty, např. legendu o neznámém bezdomovci. Policisté prověřují i verzi, že alkohol jim mohl zakoupit a poskytnout jejich dospělý kamarád. Všichni mladiství byli následně předání zákonným zástupcům.
  
Usnul za volantem
Ve 13,30 hodin dne 26.10.2009 v Krnově na ulici Revoluční jel 48letý muž s vozidlem Opel. Během jízdy zřejmě usnul. S oplem vyjel za pravý okraj silnice, kde narazil do dopravní značky a následně ještě do sloupu veřejného osvětlení. Ke zranění osob nedošlo. Požití alkoholu bylo vyloučeno dechovou zkouškou. Na místě nehody pracovníci technických služeb provedli demontáž poškozeného sloupu. Způsobená škoda činí 53 tisíc Kč.
  
Nabízel k prodeji modely vlaků, které po zaplacení nezaslal
Rýmařovští policisté nyní šetří podvod prostřednictvím internetu. Dosud neznámý pachatel si založil na internetovém obchodním portálu účet a zde nabízel k prodeji modely vlaků a železnic. Čtyři poškození muži si u něj v období od července do září letošního roku zakoupili různé modely a soupravy. Peníze mu zaslali na jím uvedený účet. Do dnešní doby zásilky ani po opakovaných urgencích poškození neobdrželi a ani peníze jim nebyly vráceny. Způsobená škoda činí 6 400 Kč.
 
Neposílali svých pět dětí do školy
Z trestného činu ohrožování výchovy mládeže byli policejním komisařem v těchto dnech obviněni 44letý muž a jeho stejně stará manželka. Toho se měli dopustit tím, že během školního roku 2008 až 2009 na Albrechticku nedohlédli na řádnou výchovu svých pěti nezletilých dětí. Umožnili jim vést zahálčivý život, neposílali je do školy a zameškanou docházku omlouvali tím, že děti zaspaly a že oni nemají dostatek finančních prostředků na úhradu dopravy do školy. Celkem zameškaly 588 hodin omluvené a 300 hodin neomluvené absence. Děti nyní byly rodičům odebrány a jsou umístěny v dětském domově.
 
Agresivní opilý muž byl převezen na záchytku
Ve středu 28.10.2009 v Bruntále v domě na ulici Okružní v opilosti slovně a poté i fyzicky napadl svou manželku. Následně bouchal do dveří, oken a pokřikoval. Policisté ho zajistili a při dechové zkoušce mu naměřili 3,70 promile alkoholu. Byl převezen na záchytnou stanici k vystřízlivění a je podezřelý z přestupku proti občanskému soužití. Šetří OOP Bruntál.
 
Přišel o jízdní kolo
Odpoledne dne 28.10.2009 v suterénu domu na ulici Okružní v Bruntále dosud neznámý pachatel odcizil uzamčené sportovní sjezdové a horské jízdní kolo. 23letému majiteli způsobil škodu ve výši 15 tisíc Kč.
 
 
 
                                                                                           komisař por. Bc. Tušková Pavla

vytisknout  e-mailem