Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Svou přítelkyni vzal jako rukojmí

SOKOLOVSKO – Byl na něj vydán příkaz k zatčení. 

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání 40letého muže z Karlovarska, kterého obvinili ze spáchání zločinu Vydírání a přečinů Omezování osobní svobody a Nebezpečného vyhrožování.

Obviněný muž měl v pondělí 16. 9. 2019 v pozdních večerních hodinách v bytové jednotce v Sokolově sdělit 35leté ženě, se kterou byt společně užíval, aby si sbalila své osobní věci. Jako důvod jí měl uvést, že společně odejdou, protože ho hledá policie ohledně vydaného zatykače a jí si vezme jako rukojmí. Poté, co žena odmítla z bytu odejít, tak si měl muž vzít z kuchyňské linky dva nože a následně vyhrožovat, že s nimi ublíží sobě i jí. Žena s mužem ze strachu následně odešla k osobnímu vozidlu a společně odjeli neznámo kam.

O několik minut později muž zavolal na tísňovou linku 158, kde operátorovi oznámil, že jede se svou přítelkyní ve vozidle, má u sebe zbraň, chce se zabít a neručí za sebe. Operační důstojník v pozadí hovoru slyšel ženu, která několikrát  volala o pomoc. Po chvilce muž hovor ukončil a následně byl jeho mobilní telefon již nedostupný. Po přijetí oznámení na tísňovou linku začali policisté ihned činit kroky k vypátrání muže. Byly provedeny prověrky míst, kde by se muž mohl nacházet a dále také rozsáhlá pátrací akce na území Karlovarského kraje, do které byl nasazen i vrtulník letecké služby Policie České republiky.

Během jízdy měla žena muže několikrát požádat, aby ji z vozu propustil. Ten jí měl sdělit, že v žádném případě tak neučiní a že s ním bude po celou dobu jízdy. Dne 17. 9. 2019 v dopoledních hodinách měla žena využít chvíle, když muž opustil automobil a z mobilního telefonu zavolala na tísňovou linku 158 a oznámila přibližně místo, kde se nacházejí. Díky tomu byla dvojice po několika desítkách minut v rámci pátrací akce nalezena hlídkou vrtulníku letecké služby Policie České republiky. Muž byl policisty na místě zadržen a druhý den byl na základě rozhodnutí  Okresního soudu v Karlových Varech vzat do vazby. 

V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody až na osm let.

prap. Eva Valtová
mjr. Bc. Kateřina Krejčí
18. 9. 2019

vytisknout  e-mailem