Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Svou neopatrností přišli o cennosti

Policie ČR opět varuje! 

Vandal poničil naučné tabule
V minulých dnech přijali unhošťští policisté oznámení na neznámého pachatele pro trestný čin poškození cizí věci. Ten v době od října loňského roku do poloviny dubna poškodil naučné tabule a podstavce na trase cyklostezky Kožova Hora a Malé Kyšice. Konkrétně v Horném Bezděkově a v Braškově prostřílel tabule a podstavce, čímž způsobil naučnému středisku ekologické výchovy škodu převyšující dvacet tisíc korun. V případě dopadení pachateli hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.
 
Automobil byl zapůjčen na ztracené doklady
Dne 1. května si v sídle společnosti v Kladně v ulici Trojanova pronajal neznámý pachatel nákladní automobil VW Crafter, rz 1SU 7638. Ten do současné doby auto nevrátil. Muž při sepisování smlouvy o pronájmu předložil osobní doklady, které, jak bylo později zjištěno, byly nahlášeny jako ztracené. Při následném šetření bylo zjištěno, že i podoba osoby na průkazech neodpovídá zákazníkovi, který si vozidlo pronajal. Odcizením vozidla byla společnosti způsobena škoda 600.000,- Kč.
 
Svou neopatrností přišli o cennosti
V úterý byly nahlášeny hned tři případy odcizení věci. Ve všech případech se jednalo o zavazadla. Nejprve nahlásil vloupání do vozidla sedmadvacetiletý muž z Kladenska, který zaparkoval automobil Ford v odpoledních hodinách před zahradnictvím v obci Lotouš. Když se po pětadvaceti minutách k vozidlu vrátil, zjistil, že mu byl odcizen batoh s notebookem, tabletem a svazkem klíčů. Škoda byla vyčíslena na 59.000,- Kč. Druhý případ se stal v Kladně v ulici Kpt. Jaroše v 19 hodin. Tam stačilo zloději čtvrt hodiny, aby se vloupal do vozidla. Z automobilu čtyřiatřicetileté řidičce z Unhoště zmizela kabelka i s platební kartou a dalšími věcmi. V tomto případě se škoda vyšplhala na více jak dvanáct tisíc korun. Poslední nahlášený případ řešili policisté v obci Velká Dobrá. Tam večer nahlásila dvaatřicetiletá žena, že jí během odpoledne vnikl do neuzamčeného domu zloděj. Z předsíně odcizil kabelku s peněženkou s finanční hotovostí, platební kartu a osobní doklady, čímž jí způsobil škodu 3.000,- Kč.
Následující den doplatil na svou neopatrnost i třiatřicetiletý muž z Mostu. V dopoledních hodinách šel nakupovat do obchodního domu v Kladně v ulici Italská. Ledvinku s osobními doklady a platební kartou si odložil do nákupního vozíku. Toho využil zloděj a v nestřeženém okamžiku ji nakupujícímu zcizil. Škoda nebyla v tomto případě nijak vysoká. Muž ji vyčíslil na 400,- Kč.
 
Policie ČR opět upozorňuje občany, aby dbali zvýšené opatrnosti a svoje věci nenechávali bez dohledu! Zloději stačí jen okamžik, aby se zmocnil věcí zanechaných ve vozidle, tak odložených v nákupním vozíku...
 
nprap. Michaela Nováková
 9.5.2013

vytisknout  e-mailem