Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Svou bezohlednou jízdou ohrožovali sebe i ostatní!

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Cyklistu zmohl alkohol tak, že upadl. 

V uplynulém týdnu policisté řešili několik dopravních přestupků jak s řidiči, tak i s cyklisty. Ti svojí bezohlednou jízdou ohrožovali nejen sebe, ale i ostatní účastníky silničního provozu. Řízení před přestupkovou komisí čeká sedmadvacetiletého řidiče VW. Ten ve středu 10. prosince v ulici Průmyslová v Uherském Hradišti přejížděl železniční přejezd i přesto, že byla dávána výstraha červenými světly, že pojede vlak.

O pár dnů dříve zastavila policejní hlídka v Ostrožské Nové Vsi dvaadvacetiletého cyklistu, který půl hodiny po půlnoci projížděl ulicí Nádražní. Ten zřejmě pozapomněl na povinnou výbavu kola za snížené viditelnosti – na světlo! Přestupek s ním policisté vyřešili na místě a to blokovou pokutou.

Dalšího bezohledného cyklistu našli policisté v úterý ráno na zemi. Ten jel ve Štěpnicích po stezce pro cyklisty. Notně posilněný alkoholem nezvládl řízení a spadl. Drobné odřeniny mu na místě ošetřil přivolaný lékař. Šestačtyřicetiletý cyklista se přiznal, že do ranních hodin popíjel alkohol. To také potvrdila dechová zkouška. Její výsledek byl 1,89 promile alkoholu. Cyklistu nyní čeká řízení na odboru dopravy. Za jízdu pod vlivem alkoholu mu hrozí pokuta od pětadvaceti do padesáti tisíc korun.

Alkoholu se nevyhýbali ani řidiči. V pátek ráno usedl za volant čtyřiadvacetiletý mladík a ve chvíli, kdy projížděl Kunovicemi, ho zastavila policejní hlídka. Také on se k pití alkoholu přiznal. Nadýchal 1,22 promile. Policisté mladíkovi zadrželi řidičský průkaz a převezli ho k lékařskému vyšetření a na odběr krve. Nyní je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Na ten zákon pamatuje až ročním vězením včetně zákazu řízení až na deset let.

Být opatrný vždy, všude a za jakéhokoliv počasí. Tím se neřídili dva řidiči, kteří bourali. V sobotu večer 6. prosince projížděl jednadvacetiletý řidič VW mezi Březovou a Nivnicí. Z důvodu vysoké rychlosti dostal na mokré silnici smyk. Vyjel mimo silnici a narazil do stromu. Při nehodě utrpěl zranění, se kterým musel být převezen do Uherskohradišťské nemocnice. O tři dny později brzy ráno jel šestatřicetiletý řidič z Hluku do Kunovic. Také tento řidič zřejmě spěchal a jel vysokou rychlostí. Při průjezdu levotočivé zatáčky dostal na namrzlé silnici smyk. Poté vyjel mimo silnici a převrátil se na střechu. Při nehodě utrpěl naštěstí jen lehké zranění v podobě odřenin. Tohoto muže odvezl do nemocnice kolem jedoucí řidič, který by si jistě zasloužil velké poděkování. Škoda na autě se vyšplhala na sto padesát pět tisíc korun. U obou řidičů byl alkohol vyloučen dechovou zkouškou.

12. prosince 2014, nprap. Bc. Milena Šabatová

vytisknout  e-mailem