Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Svobody si neužila

LITOMĚŘICKO – Po zadržení a obvinění putovala na vazbu… 

Až tříleté vězení hrozí devětatřicetileté ženě z Lovosicka, která byla mezi svátky přistižena při nezákonném jednání. Během jednoho dne navštívila hned tři rodinné domy ve Štětí s nekalými úmysly. V prvním případě vnikla neuzamčenými dveřmi do rodinného domu, který prohledala a odcizila peněženku s finanční hotovostí, dalekohled, šperky a karton kuřiva. Tímto jednáním způsobila škodu přesahující 10 tisíc korun. V dalším případě opět využila odemčenou vstupní branku na pozemek rodinného domu, kde byla následně přistižena majitelem domu. Z místa nic neodcizila a utekla. Nedaleko tohoto místa vnikla po přelezení oplocení na pozemek dalšího rodinného domu, který prohledala, ale nic neodcizila. Policisté na základě operativního šetření ženštinu ještě téhož dne vypátrali a zadrželi. Zjistili, že dotyčná se výše uvedeného jednání dopustila, ačkoliv byla v posledních třech letech za obdobnou činnost pravomocně odsouzena a v nedávné době propuštěna z výkonu trestu. Obvinění pro trestné činy porušování domovní svobody, krádeže a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku si převzala. Obviněná je nyní stíhána vazebně.

Vzal peněženku, trika i knihu…

Do neuzamčeného vozidla zaparkovaného na ulici v Roudnici nad Labem vnikl neznámý lapka. Zmocnil se zde uložené tašky s obsahem peněženky, několika triček a knihy. Poškozený vyčíslil škodu na více než 8 tisíc korun. Po pachateli krádeže policisté pátrají.

Krádež ze stavby domu

Po překonání zajištění vstupních vrátek, vnikl neznámý pachatel do rozestavěného domu v Libochovicích. Z vnitřních prostor stavby odcizil různé stavební potřeby a materiál za více než 10 tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže.

Do garáže pro kočárek

Do jedné z garáží v Libochovicích vnikl neznámý pachatel. Násilným způsobem překonal vstupní dveře a odcizil zde uložený dětský kočárek v hodnotě 20 tisíc korun. Další finanční prostředky bude muset poškozený vynaložit na opravu garážových vrat. Po pachateli a odcizeném kočárku policisté pátrají.

Litoměřice, 31. 12. 2018, nprap. Pavla Kofrová

tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje

oddělení tisku a prevence Litoměřice

tel.: +420 974 436 207

email: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz

vytisknout  e-mailem