Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Svitavsko a bilance víkendových dopravních nehod

Žádné zraněné osoby, pouze hmotné škody 

Pátek 23. 1. 2009
V pátek 23. ledna došlo krátce před polednem u obce Květná k havárii vozidla Citroen Berlingo, které řídil 30letý muž z Jihlavy. Řidič, jedoucí od Poličky směrem na Svitavy,  při vyjíždění z pravotočivé zatáčky na přímý úsek silnice dostal na rozbředlém sněhu smyk a vyjel vlevo mimo komunikaci, kde havaroval. Škoda na vozidle je odhadnuta na 110 tisíc korun. Při havárii  ke zranění nedošlo a provedená dechová zkouška byla negativní. Věc havárie nadále šetří policisté ze skupiny dopravních nehod ve Svitavách.

Škodu na osobním vozidle VW Passat ve výši 20 tisíc korun způsobila srna, když náhle vběhla vozidlu do jízdní dráhy. Jednatřicetiletý řidič již nestačil včas zareagovat a došlo ke střetu.  Srna z místa nehody stačila odběhnout do lesa. U řidiče byla provedena dechová zkouška s negativním výsledkem. Ke střetu vozidla a srny došlo u obce Kamenec 23. ledna kolem 18:30.
 
Dopravní policisté v pátek řešili poškození výdejního stojanu PHM u čerpací stanice v Litomyšli, který byl poškozen projíždějícím nákladním vozidlem Iveco. Majitel čerpací stanice škodu vyčíslil na 31 tisíc korun. Ke zranění osob nedošlo. Nehoda byla policisty vyřízena na místě  udělením blokové pokuty.
 
Sobota 24. 1. 2009

Nepřizpůsobená rychlost na zledovatělém povrchu vozovky zaměstnala na několik hodin policisty a hasiče. Silnice ve směru od Svitav na Brno  byla částečně neprůjezdná a provoz na hlavním tahu byl řízen kyvadlově. Hasiči od časných ranních hodin v obci Březová nad Svitavou vyprošťovali havarovaný kamion Scania, který řídil 24letý řidič z Polska. Naštěstí při havárii nedošlo k žádnému zranění. Škody jsou odhadnuty na 85 tisíc korun. Nehodu policisté vyřešili na místě uložením blokové pokuty.

Policisté pátrají po neznámém vozidle a jeho řidiči, který se v obci Polička pravděpodobně  nevěnoval řízení vozidla a narazil do plynové přípojky, kterou na místě poškodil a aniž by tuto věc oznámil na policii, z místa nehody ujel. Způsobená škoda je majitelem vyčíslena na 6 tisíc korun. Nehoda se stala v sobotu 24. ledna v 15:45. Policisté žádají případné svědky této události, aby své poznatky volali na linku tísňového volání 158.

Neděle 25. 1. 2009

Další kolizi neznámého vozidla řeší od nedělního rána dopravní policisté. V obci Jedlová mezi 0:30 a 1:30 neznámý řidič jedoucí ve směru na Bystré nepřizpůsobil rychlost vozidla stavu a povaze vozovky, vyjel vpravo mimo komunikaci, kde narazil do rodinného domu a poté do sloupu veřejného osvětlení. Následně pak z místa nehody ujel. Po nezodpovědném řidiči, který napáchal škody za 15 tisíc korun nyní policisté pátrají.

nprap. Anna Štegnerová
 

vytisknout  e-mailem