Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Světelští policisté dopadli pachatele vloupání

HAVLÍČKOBRODSKO: Policisté muže zadrželi u domu s odcizenými věcmi 

Pachatele vloupání dopadla společná hlídka složená ze dvou policistů obvodního oddělení a jednoho armádního příslušníka přímo před domem, který vykradl a odnášel si z něho odcizené věci. Devatenáctiletý muž se k činu doznal, věci vydal policistům a s pouty na rukou putoval na policejní služebnu. Kriminalisté zahájili jeho trestní stíhání a muž byl obviněn ze spáchání dvou trestných činů.

K činu došlo ve čtvrtek 4. března na ulici Nádražní v Ledči nad Sázavou. Kolem třetí hodiny odpoledne si policisté v rámci výkonu své činnosti všimli narušeného objektu a rozhodli se jej zkontrolovat, přičemž z vnitřních prostorů právě vylezl muž, který si odnášel nějaké věci. Policisté ho na místě zadrželi a ztotožnili v něm devatenáctiletého muže z Havlíčkobrodska. Ten se k činu doznal a putoval přímo na policejní služebnu. Muž byl navíc pod vlivem alkoholu a při dechové zkoušce nadýchal 1,28 promile alkoholu. Případ si převzali havlíčkobrodští kriminalisté a následující den na základě shromážděných důkazů zahájili jeho trestní stíhání. „Devatenáctiletý muž byl obviněn ze spáchání zločinu krádeže a přečinu porušování domovní svobody“, uvedl npor. Bc. František Šteidl, vedoucí oddělení obecné kriminality.

Obviněný muž byl již v minulosti za majetkovou trestnou činnost opakovaně odsouzen. Naposledy v únoru loňského roku, kdy mu byl uložen podmíněný trest odnětí svobody.

Muž je trestně stíhaný na svobodě a za uvedenou trestnou činnost mu hrozí až osmiletý trest odnětí svobody. Případ kriminalisté nadále vyšetřují.

por. Mgr. Stanislava Rázlová, komisař

9. března 2021

vytisknout  e-mailem