Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Svět záchranářů

KARLOVARSKÝ -Centrum zdraví a bezpečí. 

Centrum zdraví a bezpečí je projektem realizovaným v rámci Integrovaného plánu rozvoje města v Regionálním operačním programu Severozápad. Náklady na vybudování – uznatelné náklady hrazeny z prostředků Evropské unie a 15% účastí vlastních zdrojů města.
Ojedinělý komplex byl vystavěn v městské části Tuhnice v Karlových Varech, v blízkosti KV Arény. Rozkládá se na 12 500m2, základem jsou dva objekty: centrální budova s administrativním a technickým zázemím a samotné Centrum zdraví a bezpečí.  Prostor doplňuje parkovací stání, zpevněné plochy, dětské dopravní hřiště, jezírko, zelené plochy.
Cílem projektu je zvýšení bezpečnosti, informovanosti a připravenosti obyvatel, především dětí a mládeže v oblasti běžných rizik spojených s každodenním životem i mimořádnými a krizovými situacemi, ochrany zdraví, životů, životního prostředí a majetku obyvatelstva.
Vedle administrativní budovy jsou v areálu vybudovány domečky-buňky jednotlivých složek IZS. Domečky – budovy jsou v provedení, které se blíží co nejvíce reálu  policejní služebny, lékařské ordinace a služebny hasičů, čtvrtý domeček slouží programu běžná rizika v domácnosti.
V centru se mohou návštěvníci setkat se skutečnými policisty, hasiči i zdravotníky. Programy jsou sestaveny podle témat – Svět ohně, Svět bezpečí, Svět zdraví, Svět rizik, Mimořádné události, Svět rizik v přírodě, Svět rizik v domácnosti, Osobní bezpečí, Záchrana života a poskytování první pomoci, dopravní výchova.
Policisté z OTP KŘ PČR Karlovarského kraje, OOP Rybáře, obvodních K:Vary-město, kynologické služby a dopravní policie se podílí na programech Svět bezpečí, Rizika a Mimořádné události.
Výukové programy jsou určeny pro všechny věkové kategorie od mateřské školy, přes základní školy a stření školy až po seniory.
Centrum slouží také pro vzdělávání pedagogů, je zároveň přístupné i pro rodiče s dětmi.
Návštěvníci získávají zážitkovou formou své mnohdy nové zkušenosti, které se pak stávají součástí jejich života.
Unikátní projekt Svět záchranářů a dopravní hřiště s celým areálem je projektem neziskové organizace Záchranný kruh, který vznikl v roce 2005. Od té doby vytváří projekty kompletního systému informovanosti, vzdělávání, prevence a přípravy obyvatel včetně specifických cílových skupin. Za své projekty „Svět bezpečí“, „Znát a vědět napořád“ získala asociace Záchranný kruh dvakrát cenu ECPA- mezinárodní soutěž prevence kriminality a bezpečí.  

více na: http://www.svetzachranaru.cz/

por. PhDr. Papežová Zdeňka

Odkazy do noveho okna

areál CZB 2.

areál CZB 2. 

Detailní náhled

celkový pohled na městečko

celkový pohled na městečko 

Detailní náhled

domeček Policie ČR

domeček Policie ČR 

Detailní náhled

policejní služebna 3

policejní služebna 3 

Detailní náhled

program          Svět bezpečí

program Svět bezpečí 

Detailní náhled

program         Svět bezpečí

program Svět bezpečí 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem