Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Svému příbuznému ve vazební věznici zaslal falešné poštovní známky

ČESKOLIPSKO - Hrozí mu za to roční pobyt za mřížemi. 

Na základě oznámení pracovníků Vazební věznice v Liberci jsme se v lednu letošního roku začali zabývat kuriózním případem padělků poštovních známek. Ty objevila vězeňská služba při kontrole korespondence v balíčku adresovaném vazebně stíhanému muži. Kromě psacích potřeb se v něm nacházelo i 15 aršíků  poštovních známek s vánočním motivem, které už na první pohled vypadaly jako falzifikáty. Více zdařilé pak byly tři falešné poštovní vánoční známky nalepené na samotném balíčku, který Česká pošta přijala bez námitek do přepravy a známky, kterými odesílatel opatřil 10 dopisních obálek, jenž byly součástí zásilky. Tu odeslal z Českolipska.známkyzajištěné obálky s padělky poštovních známek

Kriminalisté brzy zjistili jeho totožnost. Jedná se o 40letého muže, který se pod tíhou důkazů k padělání známek přiznal. Vyrobil jich celkem 153 kusů, přičemž hodnota podobné známky tehdy činila 23 korun. Svůj čin vysvětlil tím, že chtěl svému příbuznému, kterého má rád, udělat radost a umožnit mu, aby mohl z věznice posílat dopisy. Mělo se prý  jednat o překvapení pro obviněného.

Svým činem se mu přiblížil víc než chtěl, protože mu nyní za přečin padělání a pozměnění známek hrozí až roční pobyt za mřížemi.

V minulosti jsme už v Libereckém kraji objasňovali případy pašování drog nebo mobilních telefonů do věznic k obviněným či odsouzeným, ovšem padělané poštovní známky importované do věznice řešíme poprvé.

9. 8. 2023
por. Bc. Ivana Baláková
tisková mluvčí KŘP Libereckého kraje

Odkazy do noveho okna

obálky s padělanými známkami

obálky s padělanými známkami 

Detailní náhled

zajištěná zásilka

zajištěná zásilka 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem