Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Svého syna ohrožoval nožem

VSETÍNSKO: Násilníka jsme vykázali na 10 dnů z domu.  

Policisté z Karolinky vykázali včera z domu třiačtyřicetiletého muže, který již delší dobu ústně i fyzicky napadá své blízké, přičemž se intenzita a síla útoků stupňuje. V pondělí násilník dokonce napadl svého osmnáctiletého syna s nožem v ruce. Útok se naštěstí obešel bez vážnějšího zranění.
Rodina třiačtyřicetiletého muže, která bydlí v jedné obci poblíž Karolinky, několik let snášela od svého blízkého sprosté nadávky, bití, facky a údery. Poslední z útoků násilníka se odehrál v pondělí večer, kdy opilý a zároveň zdrogovaný muž slovně urážel svého syna, vyhrožoval mu zabitím a pak vzal na něho nůž a tím se po něm ohnal, přičemž osmnáctiletého hocha lehce poranil. Chlapci se při útoku naštěstí podařilo svému otci nůž z ruky vzít a tak měl po útoku od nože pouze škrábanec. Mladý muž jednání svého otce po incidentu oznámil na policii. Kolegové využili svého oprávnění a násilníka vykázali na 10 dnů z domu a zároveň zahájili trestní stíhání pro podezření ze spáchání tr. činu nebezpečné vyhrožování, za který zákon ukládá až tříletý trest odnětí svobody.
 
V letošním roce jsme vykázali 21 osob a přijali jsme a prověřovali téměř dvě stě případů, kde bylo podezření na domácí násilí. 
 
 
3. října 2012, por. Mgr. Lenka Javorková
 
 
 

vytisknout  e-mailem