Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Svedla ho na scestí chamtivost?

Přisvojil si neoprávněně peněženku a rázem byl bohatší o několik desítek tisíc. Teď mu hrozí až pět let vězení. 

Od jednatřicátého října prošetřují policisté z místního oddělení Holešovice případ krádeže peněženky. K tomu došlo v obchodě s elektronikou, který sídlí v pražské Holešovické tržnici. Celou situaci naštěstí zachytily bezpečnostní kamery.

Na jejich záběrech vidíme, jak nejprve přichází k pultu muž s krabicí v ruce. Tu si odloží pod pult, vyndá svou zjevně naditou portmonku, ze které vytáhne jakousi písemnost. Tu podá slečně za přepážkou a začne s ní projednávat to, proč přišel. Při tom si peněženku odloží na pultovou poličku. Jakmile vše vyřídí, popadne krabici a od pultu odchází, avšak bez peněženky. Tu nechá ležet tam, kam jí odložil.

Zanedlouho přichází další zákazník, který se dá taktéž s obsluhou za pultem do řeči. Ze záběrů je zřejmé, že o odložené, nebo spíše zapomenuté peněžence velice dobře ví. Čas od času ji totiž zkontroluje letmým pohledem. Až se od slečny za přepážkou dozví, co potřebuje, popadne peněženku, jako by si jí tam sám odložil a odejde.

V tu chvíli se tento muž neoprávněně obohatil o částku dosahující jednašedesát tisíc korun. Zároveň si přisvojil i doklady od několika motorových vozidel, osobní doklady a několik platebních karet.

Proto celou událost policisté prošetřují pro podezření z trestných činů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Za tyto delikty hledanému v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až napět let.

Policistům se ale do této doby nepodařilo dotyčného takzvaně ztotožnit. Proto se nyní obrací s prosbou o pomoc na širokou veřejnost. Pokud byste kdokoliv muže na záběrech bezpečnostních kamer poznal, znal jste jeho totožnost, místo jeho pobytu, nebo pohybu, předejte nám prosím tyto informace prostřednictvím linky tísňového volání 158.

Por. Mgr. Tomáš Hulan 26. 11. 2016

vytisknout  e-mailem