Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Svědek pomohl zadržet podezřelého

Orlová - díky pohotové reakci mladého muže policisté během několika minut zadrželi podezřelého 

Díky pohotové reakci mladého muže, který byl svědkem loupeže, jejíž obětí byla starší paní, policisté pachatele během několika minut zadrželi a ještě téhož dne obvinili.

V pátek 9. února odpoledne zaslechl mladý muž, který se nacházel v blízkosti letního kina v Orlové, křik a volání o pomoc. Pár desítek metrů před sebou uviděl starší ženu a mladšího muže, kteří se přetahovali o nějaký předmět s takovou razancí, až žena upadla na lavičku. Předmětem fyzického sporu byl mobilní telefon, který při pádu žena upustila na zem a muž ho sebral. Paní křičela, že ji vzal telefon, osočený naopak tvrdil, že mu dluží peníze, což paní razantně popírala. To již k místu došli další svědci, kteří přivolali policii.
Muž s mobilem v ruce prohlásil, že nebude čekat a odchází. Svědek, který byl na místě jako prví, se vydal za ním. Současně znovu zavolal na linku 158. Po celou dobu pronásledování, které se z kroku zrychlilo na běh, komunikoval s operačním střediskem. Předával popis útěkové trasy i oblečení utíkajícího muže. Po více než čtyřech minutách běh ukončili strážníci městské policie společně s  policisty obvodního oddělení Orlová. Podezřelý muž měl u sebe mobilní telefon, k němuž neznal ani účastnické číslo ani přístupový kód. Navíc svědek hlídkám sdělil, že viděl, jak muž seniorce mobilní telefon odcizil. Na základě těchto skutečností policisté podezřelého muže zadrželi.

Ještě téhož dne komisař 2. oddělení obecné kriminality pětatřicetiletého muže obvinil ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže. Obviněný, který byl letos v lednu propuštěn z výkonu trestu, tvrdil, že byl pod vlivem halucinogenní látky, nic si nepamatuje a neví, proč za ním mladý muž běžel.
V současnosti je obviněný muž ve vazbě. V případě odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody až na deset let.

por. Mgr. Daniela Vlčková
oddělení tisku
15. 2. 2024

vytisknout  e-mailem