Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Svědci pomohli a pak zmizeli

Prosíme svědky, kteří zachránili poškozené ženě uloupené věci, aby se přihlásili policistům. 

Celá událost se odehrála nedlouho po půl jedenácté večer prvního ledna. Tehdy šla třiatřicetiletá žena ulicí Mahenova. Už tam její kroky následoval pro ni neznámý muž, který jí z ničeho nic popadl a snažil se jí políbit. Žena se ale ze sevření „romantika“ vymanila a rychlým krokem pokračovala svým směrem.

Neznámý muž to ale nevzdal a pokračoval za ní až do ulice Holečkova. Avšak tam se na místo dalších náznaků náklonnosti snesla na ženinu tvář „sprška“ facek a ran pěstí. Útočník při tom ženu strhl na zem a snažil se zmocnit její kabelky. Při tom z ženina příručního zavazadla vypadl tablet, čehož si útočník všiml. V mžiku si tento přenosný počítač přivlastnil a dal se na útěk zpět do ulice Mahenova.

Dramatickou situaci ale zaznamenal také náhodný svědek, který začal lupiče pronásledovat a za nedlouho ho i dostihl. Uloupený počítač lapkovi sebral a posléze ho vrátil poškozené. Jelikož bylo pro tohoto svědka přednější pomoci napadené ženě, lupiče se ani nesnažil zadržet. Proto útočník zmizel neznámo kam.

Poškozená pachatele následně popsala jako muže štíhlé, 185 cm vysoké postavy, o váze cca 85 kg. Ten měl krátké černé vlasy, tmavou pleť a hranatou bradu. Oblečen byl do tmavé bundy, takzvané pasovky, tmavých kalhot a kolem krku měl bílou šálu s černými znaky.

V rámci tohoto případu pátrají kriminalisté ale také po celkem dvou svědcích.

Prvním je zmiňovaný muž, který poškozené zachránil osobní počítač. K tomu napadená žena uvedla, že se představil jako Patrik a dále ho popsala jako muže ve věku 25-30 let, 185 cm vysoký, atletické postavy, který měl vlasy takzvaně špinavý blond dlouhé po ramena.

Na místě napadené pomáhala také žena či dívka, jejíž jméno by mělo být Jana. K té poškozená uvedla, že by měla údajně studovat na zdravotní sestru v Praze. Dle jejího popisu je Jana ve věku 20-30 let, vysoká 160 cm, střední postavy, blond vlasy.

Z tohoto místa nyní prosíme popsané svědky, aby se přihlásili kriminalistům druhého oddělení druhého policejního obvodu. Mohou totiž disponovat velice cennými informacemi a důkazy, které by mohly přispět k objasnění případu.

Stejně tak ale prosíme o pomoc s objasněním tohoto případu veřejnost. Pokud byste byl ještě někdo další svědkem popsané události, přihlaste taktéž zmiňovaným detektivům.

Kdokoli by chtěl kriminalistům předat jakoukoli indicii, může tak učinit prostřednictvím linky tísňového volání 158.

por. Mgr. Tomáš Hulan 3. 2. 2017

vytisknout  e-mailem