Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Své matce vyhrožoval zabitím

CHEBSKO – Nakonec měl v rodinném domě odcizit peníze a šperky. 

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání dvacetiletého muže, kterého obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže a přečinů krádeže a porušování domovní svobody.

Mladík měl totiž nejprve 5. 5. 2019 v odpoledních hodinách požadovat v rodinném domě své jednašedesátileté matky, aby mu vydala finanční hotovost. Poté, co to odmítala, tak ji měl začít ohrožovat napraženou rukou a přitom ji vyhrožovat zabitím. I přesto žena svou peněženku stále bránila, ale mladík ji měl po chvíli odstrčit, zmocnit se peněženky a z ní odcizit peníze. Následně měl okamžitě rodinný dům opustit.

O den později se mladík do rodinného domu vrátil. V ranních hodinách měl nejdříve poničit skleněnou výplň u uzamčených vchodových dveří a poté vniknout do pokoje, který obývá jeho dvaaosmdesátiletá příbuzná. Tam měl odcizit finanční hotovost a také několik šperků. Svým jednáním měl způsobit škodu přes 7 tisíc korun.

Policisté muže během několika málo minut zadrželi a převezli na obvodní oddělení k potřebným úkonům. Následně kriminalisté podali státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který jej akceptoval. Muže poté soudce poslal do vazební věznice.

Svého jednání se dvacetiletý mladík dopustil i přesto, že byl v posledních třech letech pravomocně odsouzen za přečin krádeže. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na deset let.

nprap. Jakub Kopřiva
9. 5. 2019

vytisknout  e-mailem