Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Svátky na silnicích

PELHŘIMOVSKO: Bilance nehodovosti na silnicích o letošních vánočních svátcích nebyla příliš lichotivá. 

Bilance nehodovosti na silnicích o letošních vánočních svátcích nebyla příliš lichotivá. Během čtyř svátečních dnů policisté vyjížděli ke čtyřem dopravním karambolům. Bohužel šest lidí utrpělo zranění a hmotná škoda dosáhla částky 420 tisíc korun. Ani jedna nehoda nebyla způsobena pod vlivem alkoholu.
 
Na Štědrý den se staly hned dvě vážné dopravní nehody. Krátce po poledni jel řidič vozidla Renault Scenic od Putimova směrem na Pelhřimov. Za odbočkou na obec Skrýšov nepřizpůsobil rychlost jízdy zejména svým  schopnostem, vlastnostem vozidla, povětrnostním podmínkám a jiným okolnostem, které mohl předvídat, dostal s vozidlem na mokré vozovce smyk, vyjel vlevo do protisměru a zde se čelně střetl se dvěma protijedoucími cyklisty. Při nehodě utrpěli těžké zranění oba cyklisté ( 36 a 52 let). Osmiletá spolujezdkyně z vozidla utrpěla zranění lehké. Škoda byla vyčíslena na 160 tisíc korun.
     
Kolem 18,00 hodiny se stala druhá nehoda na silnici II. třídy ve směru od obce Arneštovice na Želiv. Při projíždění křižovatky řidič nepřizpůsobil rychlost jízdy zejména svým schopnostem, vlastnostem vozidla, povaze a stavu vozovky, povětrnostním podmínkám a okolnostem, které mohl předvídat vyjel s vozidlem mimo vozovku, kde čelně narazil do vzrostlého stromu. Při dopravní nehodě byl zraněn řidič (55) a spolujezdec. Škoda se vyšplhala na 90 tisíc korun.
 
V neděli 27. prosince dopoledne jel řidič vozidla Ford Focus po silnici II. třídy od obce Vyskytná na Sedliště. Při projíždění pravotočivé zatáčky na namrzlé vozovce nepřizpůsobil rychlost jízdy zejména svým schopnostem a dopravně technickému stavu pozemní komunikace a s vozidlem dostal smyk, který nezvládl, vyjel vlevo mimo vozovku, kde bočně narazil do stromu. Při dopravní nehodě utrpěla lehké zranění dvacetiletá spolujezdkyně na předním sedadle. Škoda byla odhadnuta na 70 tisíc korun.
 
 V neděli kolem 22,00 hodiny došlo ke střetu vozidla VW Passat a divokého prasete. Řidič jel po silnici I. třídy a u obce Pravíkov mu do jízdní dráhy vběhlo divoké prase. Prase bylo po střetu na místě mrtvé a bylo předáno zástupci mysliveckého sdružení. Škoda na vozidle byla vyčíslena na 100 tisíc korun. 
 
tiskpe@mvcr.cz
 
 

vytisknout  e-mailem