Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Svátek Památky zesnulých se blíží

BRNO: Policisté upozorňují návštěvníky hřbitovů na možná rizika 

Koncem měsíce října a začátkem listopadu si lidé připomínají památku zesnulých a sjíždějí se na místa jejich posledního odpočinku.

Bohužel toto období láká různé nenechavce, kteří se snaží obohatit na úkor ostatních. Nejčastěji se jedná o odložená příruční zavazadla při úpravě hrobů. Dochází ke krádežím květin, věnců a v  krajních případech  i k poškozování hrobů. Proto doporučujeme pro takové případy mít vše dopředu vyfocené. Pokud cestujete vozidlem, řádně si jej zabezpečte a uzamkněte. Nenechávejte uvnitř vozu žádné věci, které by mohly zloděje nalákat. Stále platí „Vaše auto není trezor“.

Zvýšený provoz na pozemních komunikacích je pro tento čas příznačný. Je potřeba na tuto skutečnost být připravený (zvýšená obezřetnost, trpělivost a vůz připravený na zimní období). Počasí bývá proměnlivé a na silnice se vydávají i tzv. „sváteční řidiči“. V případě, že se člověk necítí dobře, neměl by za volant usednout. Je lepší raději požádat někoho z rodiny či příbuzné nebo známé.

Dopravní policisté společně s policisty z obvodních oddělení dohlíží nad bezpečností a plynulostí silničního provozu. Zaměřují se také na chodce a jejich bezpečnost (barevné oblečení, reflexní doplňky…). V popředí zájmu zlodějů jsou také přilehlá parkoviště s větším počtem vozidel.

 

nprap. Bc. Alena Peterková

24.10.2016

Odkazy do noveho okna

2 IMG_4650

2 IMG_4650 

Detailní náhled

3 IMG_4661

3 IMG_4661 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem