Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Sváteční týden plný násilností

KRAJ: Napadení s nožem neskončila vždy fatálně. 

Kriminalisté na jihu Moravy se poslední týden nezastavili. Vedle dvou dokonaných vražd řeší další z pondělí, tentokrát naštěstí jen ve stádiu pokusu. Na statku na Břeclavsku tím vyvrcholily dlouhodobé rozpory manželského páru. Po dalším z řady konfliktů měl muž svou ženu povalit na dvoře na zem. Po několika hodinách následovala další slovní roztržka v kuchyni, kdy osmatřicetiletá žena bodla svého muže nožem s dvaadvaceticentimerovou čepelí. Jen díky urgentnímu zásahu lékařů a následné operaci přežil. Obviněná žena byla při zadržení pod vlivem alkoholu. Ve vězení může strávit až osmnáct let.

A nebyl to jediný konflikt, kde hrál významnou roli nůž:

21.12. Blanensko

Vrženým nožem zasáhla svého přítele žena na Blanensku, naštěstí utrpěl jen drobná zranění. Řešeno jako přestupek proti občanskému soužití.

23.12. Břeclavsko

Konflikt dvou známých ve kterém hrál nezanedbatelnou roli alkohol, pervitin a údajně odcizená pokladnička skončil hospitalizací sedmadvacetiletého muže v břeclavské nemocnici. Dvaatřicetiletého podezřelého zadrželi jen několik hodin později břeclavští policisté. Zodpovídá se z těžkého ublížení na zdraví ve stádiu pokusu.

25.12. Brno

Na tísňovou linku 158 se obrátil třiačtyřicetiletý muž s tím, že je pobodaný. Policisté na místě zjistili, že neutrpěl závažnější zranění. Snad i díky sví opilosti nedokázal k původu svých šrámů nic uvést jen to, že se pohádal se svou družkou, která z bytu odešla.

25.12. Brno

Vážné následky by neměl mít ani konflikt mezi dvěma nezletilými hochy. Ten se z tramvaje přenesl na chodník. Jeden z chlapců na svého protivníka zaútočil teleskopickým obuškem, druhý ho bodnul nožem. Odhozený nůž dohledala policejní hlídka při ohledání místa činu. Ani v tomto případě se naštěstí nejednalo o závažné zranění a chlapec byl po ošetření propuštěn do domácího léčení. Případ je prověřován jako ublížení na zdraví, vzhledem k věku podezřelého bude pro nepřípustnost trestního stíhání odložen.

25.12. Břeclavsko

Na jedné z ubytoven došlo ke slovnímu konfliktu mezi dvěma cizinci. Předmětem sporu byla přítelkyně podezřelého. Ten se měl na svého spolubydlícího vrhnout a fyzicky si to s ním vyřídit. Zřejmě ale nepočítal s nožem odloženým na nočním stolku, kterým mu jeho sok způsobil těžké zranění spočívající v řezné ráně ve stěně břišní. Naštěstí bez zasažení vnitřních orgánů. Věc prověřujeme jako pokus těžkého ublížení na zdraví ve stádiu pokusu.

mjr. Pavel Šváb, 29.12.2021

Odkazy do noveho okna

foto_nože

foto_nože 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem