Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Sváteční opilci za volantem

TRUTNOVSKO - Dvě havárie zaviněné zřejmě kvůli alkoholu. 

Sváteční havárieSváteční havárieNa 1. svátek vánoční před 22. hodinou došlo mezi Kuksem a Choustníkovým Hradištěm k havárii vozidla Škoda, když opilý 31letý řidič nezvládl řízení a střídavě narážel vlevo a vpravo do silničních svodidel.
Přivolaní nehodáři z Trutnova provedli s řidičem dechovou zkoušku na alkohol s pozitivním výsledkem 1,75 promile! Muž byl kvůli bolesti břicha převezen do nemocnice, kde však nakonec odmítl ošetření, ale i odběr krve. Předběžná škoda na vozidle je 50 tisíc korun a škoda na svodidlech 30 tisíc.   
 

Opilá 46letá řidička na 2. svátek vánoční v Prkenném Dole vpodvečer havarovala se svým vozidlem Fiat, když na zledovatělé silnici dostala smyk, přejela do protisměru a poté se s ním přetočila na bok.
Sváteční havárieSváteční havárieZ dosud provedeného šetření k dopravní nehodě došlo zřejmě tím způsobem, že řidička při průjezdu mírné levotočivé zatáčky v klesání nepřizpůsobila rychlost jízdy. S ní provedená dechová zkouška odhalila požití alkoholu, žena nadýchala 0,87 promile. Řidička utrpěla lehké zranění, na místě přišla o řidičský průkaz a způsobila si 20 tisícovou škodu na vozidle.  

por. Pižlová Šárka, DiS.
27. 12. 2021, 11:10

vytisknout  e-mailem