Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Sváteční dny na Hodonínsku

HODONÍNSKO: Alkohol za volantem i vloupání do vinného sklípku.  

Hodonínsko - Policejní hlídky na Hodonínsku zasahovaly také během vánočních svátků. Na Štědrý den jsme přijali oznámení o vloupání do vinného sklepa v Mutěnicích. Zdá se, že si chtěl zloděj zajistit víno a alkohol na slavnostní tabuli. Z vinného sklípku totiž vynesl několik demižonů a odčerpal 25 litrů destilátu. To mu zřejmě nestačilo, a tak si přivlastnil i nádobu s vínem. Doposud neznámý pachatel za sebou zanechal škodu za více než 8 tisíc korun.

Také v dopravě se našli provinilci. V neděli odpoledne si všimli dopravní policisté řidiče, který na parkovišti u obchodního domu v Kyjově jezdil vysokou rychlostí a uváděl auto do smyku. I když odborné měření na alkohol dopadlo negativně, při provedení testu na drogy u něj vyšel pozitivní výsledek. Kolegové řidiče vyzvali k lékařskému vyšetření a na místě mu zadrželi řidičský průkaz. Ovšem ani alkohol u řidičů během svátků nezůstal pozadu. V neděli před půlnocí na sebe upozornil řidič osobního vozidla Škoda Felicia v obci Sudoměřice. Jeho jízda se za ukázkovou určitě označit nedala. Kolegové u něj provedli odborné měření na alkohol a naměřili 2,72 promile.

Kromě zmíněných provinění vyjížděli policisté také k několika hádkám v rodinách. Většinou se jednalo o vyhrocené partnerské vztahy, které v době vánočních svátků vygradovaly. Naštěstí se vše obešlo bez zranění. Bohužel v pondělí odpoledne vyjížděla výjezdová skupina služby kriminální policie a vyšetřování také k sebevraždě, kterou spáchal starší muž.

por. Mgr. Kamila Haraštová, 27. prosince 2016

vytisknout  e-mailem