Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Surového lupiče usvědčily testy DNA

VSETÍNSKO: Muže z Nového Hrozenkova jsme obvinili z loupeže.  

Z trestného činu loupež obvinil v pátek policejní komisař třicetiletého muže z Nového Hrozenkova, který surovým způsobem napadl před třemi lety v Karolince v noci majitelku baru, kterou po odcizení peněz a cigaret celkem za necelých 29 tisíc korun uzamkl na chodbě v objektu a odešel. Žena se z baru dostala až ráno.
 
V červenci v roce 2009 kolem jedné hodiny v noci odcházela dnes dvaačtyřicetiletá majitelka baru v Karolince z baru domů. Když vycházela vstupními dveřmi ven, objevil se před ní neznámý muž, který ji natlačil zpět do objektu a chtěl peníze. Majitelka podniku mu řekla, že žádné nemá. Nato násilník zareagoval tak, že ji udeřil do obličeje a tlačil ji dovnitř. Tam agresivní muž přiměl ženu lehnout si na zem a pak prohledával objekt a hledal peníze. Když žádné nenašel, znovu se obrátil na majitelku objektu, aby mu řekla, kde peníze jsou. Protože mu žena odmítala povědět, kde se finance nachází, vzal násilník nůž, se kterým poškozenou ohrožoval. Ležící ženu pak několikrát hrubě kopl a odtáhl ji na chodbu, kde ji zamkl. Muž si z objektu odnesl příruční pokladnu a číšnický flek s několika tisíci korunami, dále cigarety a ženin batoh s osobními věcmi. Lupič způsobil škodu za necelých 29 tisíc korun. Majitelka baru utrpěla mimo pořádného šoku naštěstí jen pohmožděniny. V baru byla zamknuta od jedné hodiny v noci až do rána, kdy tam přišli lidé, kteří měli od podniku klíče.
 
Policisté na místě činu tenkrát zajistili několik stop, které jsme zaslali na zkoumání na odbor kriminalistiky. V těchto dnech jsme obdrželi výsledky, ze kterých vyplývá: z biologických stop zajištěných na místě činu byl vyhodnocen genetický profil osoby, který se shoduje s profilem třicetiletého muže z Nového Hrozenkova. Muže jsme uplynulý pátek zadrželi. I přesto, že ho testy DNA usvědčily, k surové loupeži se násilník nepřiznal. Podali jsme podnět na jeho vzetí do vazby, kdy však okresní soud vazbu neakceptoval, a proto jsme muže po sdělení obvinění propustili na svobodu. Za loupež mu hrozí až desetiletý trest odnětí svobody. Třicetiletý muž se začátkem letošního roku vrátil z výkonu trestu, kde si odpykával trest za majetkovou trestnou činnost. 
 
 
 
12. listopadu 2012, por. Mgr. Lenka Javorková

vytisknout  e-mailem