Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Šumperk - preventivně bezpečnostní akce

Policisté se zaměřili na kontrolu dodržování zákazu podávání alkoholu mladistvím a nezletilcům  

Dne 17. 7. 2009 v době od 21.00 do 02.30 hodin v teritoriu Obvodního oddělení PČR Šumperk, proběhlo bezpečnostní opatření na úseku prevence závislostí a ochrany mládeže. Pro připomenutí se jedná o  projekt okresního ředitelství Policie České republiky Šumperk z roku 2007, ve kterém i nadále pokračují územní odbory Šumperk.
Do opatření bylo nasazeno celkem 29 policistů  a 10 služebních vozidel. Akce byla zaměřena na kontrolu dodržování zákazu podávání alkoholu mladistvím a nezletilcům ve všech územních částech obvodního oddělení Šumperk. Policisté především kontrolovali taneční zábavy, „venkovská pohostinství", ale i parky a pátrali po hledaných osobách. Součástí byly i kontroly na silnici, zaměřené, mimo jiné, na alkohol za volantem.
V průběhu akce bylo zkontrolováno celkem 29 provozoven na teritoriu obcí Ruda nad Moravou, Olšany, Klášterec, Bohutín, Bludov, Šumperk, Libina. V provozovnách nebyla zjištěna žádná mladistvá osoba pod vlivem alkoholu.
Při kontrolách prováděných na ulici byla zjištěna jedna mladistvá osoba, v Bludově, pod vlivem alkoholu, u které bylo naměřeno 0,18 promile alkoholu v dechu. 17letý mladík z Bludova, policistům uvedl, že údajně vypil jedno lahvové pivo, které si zakoupil v baru Ranč v Bludově. V Šumperku, policisté zjistili dvě mladistvé osoby pod vlivem alkoholu, u kterých bylo naměřeno 0,44 a 1,27 promile alkoholu v dechu. Oba mladíci shodně uvedli, že pivo si zakoupili v Kauflandu a společně jej poté vypili v parku.  
Ve všech případech záznamy o mladistvích, konzumujících alkohol budou poskytnuty odborům sociálně právní ochrany dítěte městských úřadů k dalšímu řešení.
Na silnici policisté zkontrolovali 391 vozidel, zjistili 13 přestupků v dopravě, blokově řešili 10 přestupků v hodnotě 4000 Kč. V Šumperku zadrželi jednoho řidiče, který požil před jízdou alkoholický nápoj a dva přestupky oznámili.
Akce podobného charakteru budou i nadále pokračovat v celém okrese Šumperk!

vytisknout  e-mailem