Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Šumaman 2015 sportovní den plný zážitků

Jihočeská policie zve do Přední Výtoně dne 9. 5. 2015 občany na atraktivní závod zásahových jednotek, doplněný o dětské soutěže, hry a ukázky práce policistů a záchranářů. 

Jihočeská policie zve všechny obyvatele kraje a také návštěvníky Lipenské přehradní nádrže i okolí na den plný sportovních, adrenalinových zážitků, a to tuto sobotu 9. května 2015 do Přední Výtoně k penzionu Vyhlídka na XVIII. ročník vysoce náročného závodu zásahových jednotek ŠUMAMAN 2015. Závodící týmy budou podle rozlosování startovat v sobotu od 06:00 hodin.

Plakát_2015_TISK_1.jpg


Návštěvníci dne, mimo sledování policejních sportovců zásahových jednotek z celé republiky, se mohou s dětmi zapojit do připravených dětských závodů. Na své si přijdou děti do 6 let, junioři si pak mohou vyzkoušet zmenšenou verzi velkého závodu, a to Šumamana Juniora. Pro děti všech věkových kategorií je připravena soutěž s mnoha disciplínami, pod názvem Lipno patří dětem.


Všichni účastníci celého sportovního dne shlédnou ukázky práce hasičů, policistů, kynologické záchranné brigády, sokolníků a dalších.
Nad celým extrémním závodem ŠUMAMAN 2015 převzal záštitu hejtman Jihočeského kraje Mgr. Jiří Zimola a také policejní prezident brig. gen. Mgr. Bc. Tomáš Tuhý.


Na náročnou trať, která vede šumavskou přírodou, vyrazí 21 týmů. Závodníky z řad policejních specialistů čeká zhruba 45 km náročným terénem. Trasu zdolávají dílem na horských kolech, dílem na raftech i pěšky. Po celé trase je připraveno několik stanovišť, kde musí každý člen týmu zdolat několik úkolů. Většina disciplín se plní vysoko v korunách stromů pomocí lan či provazových žebříků. Nechybí ani střelba, transport těžkých břemen, plížení či překonávání skalních stěn. Některá stanoviště jsou připravena v bezprostředním okolí Přední Výtoně a je možno tak přímo závodníky sledovat a povzbuzovat.


Dětské závody a soutěže začínají v devět hodin. Na poledne je připravena velmi dynamická ukázka zákroku policistů zásahové jednotky jihočeské policie proti ozbrojeným pachatelům ve spolupráci s vrtulníkem letky Policie ČR.


Celý sportovní den vyvrcholí vyhlášením vítězů závodu kolem sedmé večer a připraveným ohňostrojem v 22:00.


Akce podporuje mnoho sponzorů, hlavními partnery je Jaderná elektrárna Temelín, skupina ČEZ a Jihočeský kraj. Mediálním partnerem akce je Hitrádio Faktor. 

mjr. Mgr. Bc. Jiří Matzner, krpc.pio@pcr.cz

6. května 2015

Odkazy do noveho okna

Plakát_2015_TISK_1

Plakát_2015_TISK_1 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem