Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Šumaman 2014 - výsledky závodu

Jihočeští policisté získali v prestižním závodu druhé místo, vítězové jsou z Brna. 

ŠUMAMAN 2014, jinak také náročný, a právě proto vysoce prestižní závod zásahových jednotek PČR má po sobotním klání své vítěze.


V sobotu 10. května 2014 vyběhlo na čtyřicetikilometrovou trať náročného závodu všech devatenáct soutěžících týmů. Závodníci absolvovali, naštěstí v pěkném počasí, 27 km trati na kole, velmi náročným terénem, pak další 3 km raftem po Lipenském jezeře a posledních 10 km bylo určeno pro běh.


Šumaman 2014 poslední úkolyŠumaman 2014 poslední úkoly
Všechny týmy se v pořádku dostaly do cíle. Každý tým, dle názoru závodníků, překvapilo na trati něco jiného. Týmy plnily totiž mimořádně fyzicky i psychicky náročné disciplíny na sedmi stanovištích. Pro představu, jedno stanoviště na zřícenině hradu Vítkův kámen, spočívalo v překonání 27 metrové sítě, která vedla od hradeb až na vrchol věže, rozhledny. Na všechny úkoly měl tým vždy stanovený přesný čas, kdo nesplnil, musel očekávat penalizační minuty.


Dalším stanovištěm byla také například střelba na pláži v Přední Výtoni, kdy se střílelo po fyzické zátěži ze vzduchových pistolí, po každém špatném výstřelu musel závodník absolvovat trestné kolečko opičí dráhy, to se pak samozřejmě střelba špatně lepší, ale všechna stanoviště jsou vymyšlena tak, aby si soutěžící policejní profesionálové sáhli na samo dno svých sil.


Nejlepší čas byl čtyři hodiny. Poslední z týmů dosáhl času šest hodin. Je tak zřejmé, že jde o velmi náročný závod. Všechny policisty i organizátory přijel povzbudit policejní prezident Tomáš Tuhý a také jihočeský policejní ředitel Miloš Trojánek. Při večerním slavnostním vyhlášení vítězů poděkoval za skvělé výsledky policejním sportovcům i jihočeský hejtman Jiří Zimola.


Šumaman 2014 dětské soutěžeŠumaman 2014 dětské soutěže
Nejen profesionálové policie se ten den činili, ale také děti, které tento sportovní den v Přední Výtoni navštívily, plnily celý den u penzionu Vyhlídka všechny možné úkoly a závody.


Pro dospělé návštěvníky závodu předvedla společné ukázky náročné policejní práce posádka policejního vrtulníku společně s členy jihočeské zásahové jednotky. Tím však zdaleka nebylo všem ukázkám konec. Na řadu přišli hasiči, kynologové, záchranáři.


To nejpodstatnější na závěr, vítězem náročného závodu se stal tým zásahové jednotky z Brna, pod názvem ZJ Kometa Brno. Druhé místo obsadili jihočeští profesionálové, kteří soutěžili pod názvem ZJ KŘP Jčk – Vaječňáci a třetí se umístili policisté ze Středočeského kraje.


Výsledková listina:  Výsledková listina Šumaman 2014.pdf

Všem sportovcům patří velký obdiv a organizátorům i sponzorům poděkování.
 

mjr. Mgr. Jiří Matzner, krpc.pio@pcr.cz

12. května 2014

vytisknout  e-mailem