Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Studenti ocenili termovizi

České Budějovice – na půdě oblastního ředitelství služby cizinecké policie České Budějovice studenti gymnázia obdivovali zejména technické vybavení policejních hlídek.  

     V průběhu dvou hodin dne 28. května 2009 obdivovalo 33 studentů Gymnázia J. V. Jirsíka České Budějovice zejména technické zázemí policejních hlídek cizinecké policie v prostorách oblastního ředitelství služby cizinecké policie České Budějovice. Největší pozornost byla věnována termovizi, která je součástí policejního vozidla. Termovize, určená k monitorování pohybu lidí v terénu za tmy, studentům umožnila nechat se tímto zařízením vyhledat, zobrazit a nakonec vytisknout v detailu.
     Pro studenty si policista, specialista na doklady, připravil přednášku o organizaci Policie České republiky a o neregulérních dokladech, kterou doplnil praktickými zkušenostmi rozpoznáváním prvků falešných dokladů. Z přednášky si studenti odnesli upozornění do života k ochraně svých osobních dokladů proti zneužití. Nakonec jim byl převyprávěn jeden z mnoha příběhů o cizincích, kteří zaplatili spoustu peněz a prodali své majetky proto, aby se dostali do členské země Evropské unie, kde by vedli „lepší život“, ale na konec skončili v rukách pachatelů trestného činu obchodování s lidmi.
 

vytisknout  e-mailem